Lehet második színt is bejegyeztetni a forgalmiba? Milyen esetben kötelező ez?
Szélvédőtörés miatt kicseréltettem az egész csomagtér ajtómat egy bontottra és az új színe teljesen elüt az autó színétől.
Mivel elég egyedi és design-os lett így az autó, inkább meghagynám így. De mi ennek a törvényes módja?
A neten mindenfelé olyat olvasni, hogy ha az eredeti szín 50/60/70 százalékban megmarad, akkor semmit nem kell tenni. De erről sehol nem találtam hivatalos hivatkozást, jogszabályt, stb.
Ezért ma ellátogattam egy vizsgahelyre és beszéltem egy vizsgabiztossal. Ő azt mondta, hogy téves infó a fenti százalékok, az igazi előírás az, hogy legfeljebb 3% felület lehet eltérő színű! Ha ennél több - és nálam ez több - akkor vérmérséklet szerint vizsgán a vizsgabiztosok, az igazoltató rendőrök, de még akár a VÉDA rendszer is megszívathat a színkülönbség miatt!
Ő azt a megoldást tanácsolta, hogy menjek el az okmányirodába és vetessem fel második színnek a forgalmiban a csomagtér ajtó színét és akkor tutira minden full legális lesz.
A neten erről a 3%-ról sem találtam semmi infót. De arról sem, hogy lehetne egyáltalán második színet felvetetni a forgalmiba.
Valaki tudna segíteni, hol lehetne MEGBÍZHATÓ forrásból infót szerezni? Valós lehet az, amit a vizsgabiztos állított a 3%-ról és a második szín bejegyzéséről?
1-es:
De nálad eltérő színű a fólia? Más, mint az autó többi része?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!