1.3 vagy 1.6 Swift a jobb választás?
1.3 as suzuki a jobb az 1.6 os drágábba a fentartása
a suzuki mindenhova elvisz nem kell ide semmi más
Az 1.6-os ritkább és az csak Sedan karosszériával volt elérhető. Ha netán ez számít valamit.
Az 1.3 8 szelepes volt a legelterjedtebb és talán a legelnyűhetetlenebb. Ahhoz egész biztos találsz mindent ami netán kellhet.
Vagy van még az 1.3 16 szelepes változat.
Nekem 1.3 8 szelep van. Haladni ezzel is lehet. Nyilván a 16 szelepes vagy épp az 1.6-os sokkal jobban megy.
Járj busszal az legalább nem égő mit egy Suzuki... én viszont szeretem megalázni magamat, fétis meg amúgy is nem dohányzom, nem iszok Swift függő vagyok. Második Swiftem gyűröm, 2 év alatt ( azóta van jogsim ) az első megjárta rendesen, ki lett lakatolva, fizettem rá 50 ezret, aztán következő fél évben úgy ahogy volt szétrohadt méghozzá életveszélyesen. A másik most lett megcsinálva másik szerelőnél, ha Ti azt látnátok, nekem az alváza a háttérképem.
Lényeg, mind a kettő 8 szelepes 1.3-as, főként városba használom, rövidtávra, de nem fél a motor a hosszú távtól sem, sőt szereti. Szerelőm, viszont lebeszélt az 1.6-ról spanyol gyártású motor ami nem túl precíz, inkább egy 16 szelepes 1.3-ast ajánl az csak 8 lóerővel gyengébb az 1.6-os motortól és könnyebb 100 kilóval ( nem mintha túl sokat jelentene, de most figyelj ) ügye sedán meg a ferdehátú is ha sokan ülnek benne leül, a ferdehátú nem ok nélkül, viszont a sedán azért mert nehezebb, ezért következő amit ki fogok próbálni az az, hogy ferdehátúmba veszek sedán rugókat, állítólag nagyon jó a kombináció.
Lényeg, ez a Te döntésed én városba 8 szelep párti vagyok, nem kell pörgetni annyira és nem tunyul be, viszont ha nagyon szeretnél haladni akkor vagy 16 szelepes 1.3 vagy 16 szelepes 1.6, csak a fékekre figyelj.
Következő idézet megállja a helyét mert hátul dobfék van mind a kettőnél, ( viszont lehet tárcsa is ha gti hátsó fékeket teszel bele persze papírozva ) "Swift jobban megy mint ahogy megáll" ezt soha ne feledd és tartsad be az előírt sebességet, mert az egy jó tanács.
Jó lakatoshoz vihetted, ha ennyire nem nézte át az autó alját, hogy szétrohadt (gondolom elvált a nyùlvány a kasztnitól - ez tipikus Swift betegség sajnos a regebbieknél, ha a tulaj nem foglalkozik, kezeli le időben.)
1.3 jobban ajánlom énis, több van belőle = több az alkatrészkínálat, és az is repíti a könnyű kasztnit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!