Jó választás a Suzuki Swift?
Meglepő a kérdés, az tekintetben, hogy egy fix összegből, fix ideig szeretnéd fenntartani az autót, vagyis nincs tervezhető jövedelmed.
Ilyen formában elég értelmetlennek vélem felélni a megtakarított pénzedet, és vállalni a rizikót.
Nem a Swift a gond, az jó választás lenne, de számoljuk picit.
Ügyeskedni nem érdemes "üzemben tartóira venni" azt jelenti, hogy nem vesz semmit az illető, csak gondot a nyakába, akkor már inkább fizesse meg a sápot.
Van kalkulátor, ahol pontosan, forintra meg lehet nézni az átíratás költségét, ami nem kevés.
20ezer körül van az eredetiség vizsga (mert az eladók azzal nem nagyon foglalkoznak, az átíratáshoz pedig kell)
Az okmány irodában is elkérnek 40-50 ezer körüli összeget az átíratáskor, hogy mennyit nézd meg kalkulátorral.
Kötelező biztosítás összege szintén kalkulátorral számolható pontosan, addig nem írják át az autót, amíg biztosításod nincs.
19 évesen, friss jogsival, bónusz nélkül az is lehet 50 ezer körüli összeg.
Ezzel már 100ezer fölött vagy a kiadásokkal, és semmit nem költöttél az autóra.
Bármennyire egyszerű, igénytelen a Swift, azzal is kell törődni.
Olaj csere, szűrők cseréje, vásárlás után a vezérlést is illene lecserélni -ez akkor is kijár az autónak, ha minden rendben van vele, egy közel 20 éves autónál meg bármikor lehetnek kisebb-nagyobb hibák is.
Jövőre az önkormányzat is kéri a teljesítmény adót, ami relatíve nem sok, de tizenpárezer kell arra is.
Szóval a helyzet az, hogy 600ezerből meg lehet venni egy Swiftet rendbe tenni az autót, a papírjait, de miből tartod fent, miből tankolsz bele, ha szükség lesz alkatrészre miből veszed meg azt?
Elhasználódik az akkumulátor - természetes dolog, nem örök életűek, de 15ezres kiadás egy új, stb.
Nem a lehetetlen kategória egyébként, csak értelme nincs, akkor inkább járj busszal, ne éld fel a megtakarított pénzedet, és majd, ha eljön az ideje, amikor valóban szükség lesz az autóra, akkor lesz miből megvásárolni.
Elolvastam a kérdést, meg az első 3 szót.
Igen.
Szerintem is gondold át, hogy rendszeres jövedelem nélkül veszel-e autót. Elég hamar elmenne rá a pénzed és nem csak a vételárral kell kalkulálni, ahogy az első nagyon részletesen le is írta.
Amúgy igen, a Swift jó első autónak, viszonylag könnyen fenntartható, kevés költséggel jár, de jár azért költséggel! Szerintem 6 hónap múlva már csak állna valahol, mert elfogyna a keret rá.
Azért, mert lusta vagy buszozni, még nem kell nekiszaladni az autóvásárlásnak, mert nagy terhet veszel a nyakadba. Kötelező szervizek, adó, kötelező biztosítás, benzin... ezek állandó kiadások, és neked véges a pénzed.
"Szerintem már az összes swift ramaty állapotban van, nehéz jót kifogni."
Nagy tévedésben vagy... Használtautón, jófogáson naponta kb15-20 raknak fel, van miből válogatni. Ha a régebbire gondolt a kérdező, azt 2003-ig gyártották, egy közel 20éves autó meg jó, hogy nem szalon állapotú.
Az alját, tornyokat, taposókat, nyúlványokat mindenféleképpen át kell nézni. 350-400e körul ahogy elottem is irtak, eleg jo allapotuakat kilehet fogni.
Kérdező:
Ahogy elottem is irtak,hamar elfogyna a penzed. 350-400e korul veszel egy jo allapotut, atiras, eredetivizsga + 50-70e, a bonuszt kell fizetni, ami eleg huzos elso autonal, dehat el kell kezdeni... Akkor utana elvinni szerelohoz, az alap dolgokat kicserelni, atnezetni +30-40e, és még nincs tankolva, es attol, hogy Suzuki, ezen is eltud romolni valami mint pl az akksi, ami 15e kezdodik a normalis. Pont most vettem ablaktorlo lapatot elolre ilyen autohoz az unixban, mert nem akartam ilyen tescos-auchanost venni, az idaig mindig karcolt.. Csak az elso szelvedore vettem, tobb mint 6ezer volt unixos kedvezmennyel (kuponkartyabol még vontak is, es ez volt a legolcsobb). Viszont legalabb nem karistol, es kilatok..:)
Szoval igy, hogy csak ennyid van jelenleg, nem vennek autot, mivan, ha mondjuk koccansz, es te vagy a hibas? Fel kell keszulni mindig a legrosszabbra. Mibol fizeted a kart? Nem mondhatod, hogy nincs penzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!