Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérszíjat kitudom cserélni? TDI

Vezérszíjat kitudom cserélni? TDI

Figyelt kérdés

Cseréltem már magamnak számos benzines autóimon, csak már elegem lett a benzinesekből és vettem TDI-t, nagyon elégedett vagyok az erejével és a fogyasztásával is.

Most itt volna az ideje a vezérszíj cserének (Golf4), de azt mondják ilyen csere után kell a magasnyomású befecskendezést állítani számítógépen, igaz ez?

2017. dec. 21. 09:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kérdező! Kédzen vagy már a cserével?
2017. dec. 23. 09:25
 12/17 anonim ***** válasza:
#8, szerintem te másik szíjról beszélsz. A vezérműszíjnál a feszítőre is kell figyelni, a vezérműtengelyt, valamint a főtengelyt ellenőrizni kell hogy jelen van-e, majd azután ráspanolni a feszítőt. Majd újra ellenőrizni, hogy minden jelen van-e. Nem 5 perces munka.
2017. dec. 24. 07:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Valóban meg lehet úgy is oldani, hogy régi le, majd új fel, csak kockázatos, véletlenül elforgatod valamelyik tengelyt és már meg is van a baj. Ezért kell jelre forgatni a tengelyeket, majd az új szíj felszerelése, spanolása után ellenőrízni a dolgokat, forgásiránnyal megegyezően átforgatni a motort a főtengelynél fogva, kétszer háromszor, és ellenőrízni a szíjfeszességet, valamint hogy a tárcsákon lévő jelzések egyeznek-e a motoron lévő jelzésekkel.
2017. dec. 25. 16:03
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért kell kétszer átforgatni a főtengelyt, mert amíg az kettőt fordul, a vezérműtengely egyet. De ha mindent jelre teszel, biztos jó. A spanolón is van jel, hogy meddig kell feszíteni.
2017. dec. 25. 19:43
 15/17 A kérdező kommentje:

11-es:

Igen, kész vagyok, mindjárt be is indult. Autószerelőt kérdeztem a napokban, azt mondta hogy a befecskendezést csak a cseréjekor kell állítani, akkor is a vezérszíjat miatta levenni és a 3 csavaron állítani.

Amúgy tényleg nem nagy dolog, csak ez kell hozzá 10 dollár:

[link]

A gond inkább a feszítést eltalálni hogy ne legyen túl laza vagy túl erősen sem, de aki megnézi egy jó autón mennyire feszes, szerintem nem tudja elcseszni.

Köszi nektek!

2018. jan. 2. 19:12
 16/17 anonim ***** válasza:

"Csak leveszed a régit és felrakod az újat" Hát persze..

https://www.youtube.com/watch?v=PwZGG4VXxf0

Ez mondjuk PD. Nem derül ki a kérdésből hogy melyik motorral szerelték a kérdező autóját.

2018. jan. 3. 07:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Van jel a vezérműszíj feszítő görgőn is. Addig kell feszíteni, míg a 2 vonal egybeesik a görgőn.
2018. jan. 3. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!