Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérszíjat kitudom cserélni? TDI

Vezérszíjat kitudom cserélni? TDI

Figyelt kérdés

Cseréltem már magamnak számos benzines autóimon, csak már elegem lett a benzinesekből és vettem TDI-t, nagyon elégedett vagyok az erejével és a fogyasztásával is.

Most itt volna az ideje a vezérszíj cserének (Golf4), de azt mondják ilyen csere után kell a magasnyomású befecskendezést állítani számítógépen, igaz ez?

2017. dec. 21. 09:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Fogjál neki, perszehogy ki tudod cserélni, nem nagy valami, csak akarat, és elhatározás kérdése. Ha mindent ugyanoda teszel, ahol volt, nem kell semmit állítgatni. Jelöld be a fogakat, és ugyanúgy rakd vissza. A jel egyébként a lendkerék kémlelő nyílásánál van a főtengelyen. A vezérmű keréken nincs jel, fessél rá, és a gázolaj befecskendező kerékre is. Cseréld ki a vízpumpát, és a görgőket is. Jó lesz. Jó munkát!
2017. dec. 21. 10:26
 2/17 A kérdező kommentje:
Ezeket tudom igen, csak kell-e utána állítani...
2017. dec. 21. 10:33
 3/17 anonim ***** válasza:
57%
Nem, nem kell. Egyébként meg csak adagolót tudsz állítani magasnyomásút nem G4 esetében.
2017. dec. 21. 10:58
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
Túl kockázatos otthon a vezérlés cseréje, az a baj.
2017. dec. 21. 12:34
 5/17 anonim ***** válasza:
77%
A szétszerelés előtt forgasd jelre a motort, vagy jelöld össze a fogaskerekeket, és akkor csak annyi dolgod van, hogy régi szíj le, majd az újat pedig fel. Nem kell állítgatni semmit. Ugyanaz mint benzinesnél. Vezérlés minden autónál ugyanúgy működik.
2017. dec. 21. 12:58
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszi!
2017. dec. 21. 13:29
 7/17 anonim ***** válasza:
Azért az annyira nem egyszerű. Készülj fel rá. Vagy ha nem érzed magadban az erőt akkor ne állj neki magad. Jobb ha olyanra bízod aki tudja hogy kell és van is célszerszáma.
2017. dec. 21. 15:04
 8/17 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem, milyen jelről beszéltek ti?! Leveszed, aztán felteszed az új szíjat, nagyjából ennyiben kimerül a cseréje.
2017. dec. 21. 19:17
 9/17 anonim ***** válasza:
#8, kicsit el vagy tévedve :D
2017. dec. 22. 20:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Elmondanád, hogy miért is vagy csak beszélsz a levegőben? Én megnéztem hogyan csinálja az autószerelő, mert sokalltam a pénzt érte. Kiderült, hogy igazam is volt, mert semmi mást nem csinált csak levette és feltette az újat. És mindez került nekem 10k+áfa-ba.
2017. dec. 23. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!