Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A német márkákon kívül miért...

A német márkákon kívül miért a legtöbb márka miért motorizálja annyira alul az autóit?

Figyelt kérdés

Főleg a japán autók az alulmotorizáltak, de a PSA konszern is "élen" jár ezen a téren.

A Renault annyira még nem, de ott meg hiányoznak a nagyobb motorok.A régi szép időkben, de már néhány éve is volt bőven normális motor kínálatukban.

Bizony egy Passat méretű/szerű középkategóriás utazólimuzinba kell 180-200 lóerős dízelmotor.

Nagyon gáz tud lenni, amikor az ember megy velük autópályán és a kocsi magas fordulaton bőg, mint állat, pedig csak 130 km/-val megy az ember.

Én vezettem már drága turbós Insiginát, 115 lóerős benzinmotor volt benne, állandóan nyomni kellett,hogy menjen.Az a motor még egy 4 ajtós vagy kombi Astrába is gyenge, nem, hogy a batár Insiginába.

2017. dec. 18. 20:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Na az elejétől:

A németek maguknak gyártanak autót. Nagy az ország, sok az autópálya, és ők szeretnek az országon belül mozogni. Ráadásul nagyon régóta Európában egyediek abban a tekintetben, hogy az autópályák elég nagy részén nincs sebességkorlátozás. Ezért elkezdtek idevaló autókat gyártani, hagyományosan a nagy német trió gyárt és gyártott nagyon erős sedanokat is, olyan erőseket, amilyenekkel más gyártó nem is próbálkozott. Aztán a VW is ilyen lett lassan. Szóval ők hagyományból is, meg persze az igény miatt is gyártanak ilyen erős autókat. Ezért is szeretjük a németeket. De ma már azt mondani, hogy más gyártók nem gyártanak elég erős autókat, az nagy túlzás. Insigniában is van 280 lovas motor, ha az kell.

2017. dec. 18. 21:52
 12/18 Buf ***** válasza:
93%

A válasz roppant egyszerű! Kereslet -kínálat, mi Magyarok vagyunk a legjobb példa, ha veszel egy tizenennyiannyi milliós autót az első három kérdésben benne lesz hogy mennyit eszik. Szerinted egy háromfeles hatlukú mennyit eszik? Vagy egy 1.4 turbó? A dugóban araszolva jelentős a különbség, kétkilonál pont ugyan annyit, de ennyivel csak a német autópályán tudsz menni, este mert akkor üres.

Senkinek nem kell, délután ötkor Pesten a Bajcsy-Zsilinszki úton, lehet neked 3000 lóerős szarod akkor is gyök kettővel fogsz anyázni a dugóban, és mormolni, hogy ha egyszer kijutsz onnan akkor ne "kétkiloval" menj el a védakamera alatt az M1-esen.

2017. dec. 18. 22:06
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Attól, hogy 130km/h-nál bőg a motor, még nem jelenti azt, hogy alul van motorizálva. Lehet, hogy direkt így csinálták meg, mert magas fordulatszámon érzi jól magát. Vagy ha annyira zavar, akkor vegyél 6-váltós konstrukciót.
2017. dec. 18. 22:42
 14/18 anonim ***** válasza:
62%
Érdekes nekem nem 1 autóm van 200 le felett de néha megyek a céges 69 lovas diesellel. Hát bevallom nincs halalfelelmem de kaptam gyorshajtasi csekket is tegnap tehát lehet vele haladni. Így ez az egész topic csak arról szól hogy van egy lerugott használt traktorhangu Diesel passatod és onnan próbálod magyarázni a hülyeséget.
2017. dec. 19. 06:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Gyerekek,egy foswagenessel van dolgunk. Egy a sok közül amelyik azt hiszi verhetetlen a szarja és mindennél jobban megy mert még nem ült soha "alulmotorizált" imprenzában,lancerben,rendes autóban. A dizelszarod lehet egy ezressel kevesebbet forog de 3 ezernél már ki is fingik ,elindulásnál egy ezres autó meg elpics.z mert mire elrúgod a lomha bálnád már van 50 méter hátrányod. 800-1000kg hoz a 80-90 Le elég fürge,a te tégladhoz az a 180-200 fele annyira érezhető.
2017. dec. 19. 09:00
 16/18 anonim ***** válasza:

Corsat nem 150 re vesz az ember. Városba. Jó tudom a pesszàt is elmegy négy literből.

Aki kapkodva idegbeteg módjára kapkod , ahogy le is írtad, oda tényleg kell a nagyon sok ló.

2017. dec. 19. 16:31
 17/18 anonim válasza:
2 japàn autonk van 2007-es suzuki liana 1.6 benzines awd ès egy subaru levorg kombi szintèn 1.6 benzines. Min2 autòval mentem pàlyàn de nem èreztem rosszul magam. A suzuki 3500 fordulaton szeret kozlekedni. 120 felett zajos. A subaru meg hàt szerintem megeszi a dizel passatot reggelire. Elötte a csalàdi autonk egy Mitsubishi grandis volt 2.4l motorral. 230ekm ment elado sorba 10 ev utan.
2017. dec. 19. 23:26
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést hányszor akarod még kiírni? Az előzőben is elég választ kaptál!
2017. dec. 20. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!