Ez mennyire bevett gyakorlat?
Bontóba kötelezően leadandó autónak a bontási engedélyét kikérni, teljesen kivonatni, aztán - ha "lehet" ilyet - lebontogatni, a többit (ami számos, alváz, motor stb.) pedig beszállítani a bontóba és leadni?
Miért nem lehet legálisan ilyet? Egyszer kiadta az ember az autóért a pénzt, utána meg ingyen adja oda valakinek, holott lehet hogy több tízezer forintnyi értéket képvisel még (vagy donor egy ugyanolyan, még forgalomban lévőnek)? Hogy a bontónak ingyen legyen alkatrésze, amit eladhat az én pénzemből? Hát nem tudom...
Erre voltam kíváncsi, csak eddig nem lett kimondva egyértelműen. Viszont írod, hogy "roncsot...odavihetsz" ez az odavihetsz ez jogszerű, vagy sem, tehát a lényeg, hogy az alváz és motorblokk maradjon mindenképp? Már csak ez ami még piszkálja a csőröm.
Egyébként köszönöm a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!