Hogyan tudom elkerülni, hogy menet közben bepárásodjanak az ablakok az autómban?
Nálam csak szélvédőre fúj a fűtés. A pofazacskóra irányulók le vannak zárva a lábra fújókról meg lekapcsolva nyilván az ablakra.
Kettes ventiállás jó, a hőmérsékletet maxra tekerni, a levegőt kintről szívja, ne bentről. És az ablakodat picit lehúzhatod, ujjnyira. Ha már kezd dög meleg lenni nyilván visszaveheted a hőmérsékletet rajta felesre, meg a venti is visszamehet egyes állásba.
Ez sem csoda, kell neki 1-2 perc. Az ablakot belül le kell tisztítani teljesen zsírmentesre és nem engedni senkinek (gyerek, asszony), hogy összetapogassa a kezével. Kell egy tökéletesen tiszta 100% pamut kis kézitörölköző amivel gyorsba letörölhető addig amíg a fűtés nem áll be.
Ez a téli autózáshoz tartozik, szóval természetes.
Amit előttem leírtak az mind szép és jó meg igaz, csak annyit tennék hozzá, hogy ha alaposan megpucolod belülről a szélvédőt (rendes ablakmosószerrel és/vagy alkohollal) akkor nehezebben fog párásodni.
A pontos magyarázatát nem tudom, vagy az van, hogy a zsírhoz-koszhoz jobban tapad a pára, vagy az, hogy a tiszta ablak is párásodik csak jobban átlátszó a pára, de érdemes belülről (is) megpucolni néha.
Köszi mindenkinek, főleg a részletekbe menőeket :)
Tegnap mentem egy nagyobb kört este, külső keringetés, kettes, hagytam kicsit melegedni a motort, ablakra irányítottam, egyáltalán nem történt homályosodás, úgyhogy meg van a forsza :)
huhh elég sok hülyeség elhangzott, nem az a megoldás hogy a fűtést toljuk maxra meg húzzuk le az ablakot :D A hiba okát kell megkeresni nem elfedni minden kocsikázáskor. A régi pollenszűrő miatt pl tényleg tud párásodni,de azt mondtad h ezt kicserélted. Amit még itt egy ember leírt,belülről a szélvédőket meg kell pucolni rendesen,esetleg hátul hagyhatod egy részen megtakarítatlanul majd oda kicsapódik a pára :D
Nekem dízelem van így a fűtést nem is szoktam használni amíg a motor nem mozdul ki,persze ez nem azt jelenti h fagyoskodok,mert ülésfűtéssel tökéletesen elvagyok....DE fűtés nélkül sem párásodik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!