Miért fogyaszthat ilyen sokat az autóm?
Üdv!
Nemrég vettem egy Audi A4 Avantot 2.0 TDI 170le manuális 6-os váltósat (2007 b7-es). Kereskedésben vettem 217.000km-rel. Menet közben az autón nem hallani semmit ami arra utalna hogy bármi baja lenne az autónak. Elöttem egy tulaja volt a kocsinak és 0-idáig vezetve van a szervízkönyv is.
Az autó mégis több mint 7 litert fogyaszt úgy hogy tényleg figyelek arra hogy ne hajtsam és ne pörgessem.
Direkt azért is mentem különös odafigyeléssel vele hogy megbizonyosodjak nem amiatt sok a fogyasztás hogy úgy mentem vele ahogy nem kellene.
Ami nekem még nagyon fura az az hogy ha melegítés után elindulok az autóval és egyáltalán nem pörgetem 1-es 2-es 3-as de még 4-esben sem akkor is a pillanatnyi fogyasztásnál 12,5-20 literig ír ki. Pedig tényleg maximum csak 1100-1200 fordulatig van "felpörgetve" ezekben a sebességekben.
Mitől lehet hogy mégis ilyen sok a fogyasztás?
Azt olvastam több helyen is hogy 5,8-6,1 liter az átlag ezeknek az autóknak.
Köszi szépen a válaszokat előre is!
Ezt látatlanban így elég nehéz megmondani....
Lehet érzékelő hiba de lehet az is, hogy kopott a motor.
(ilyen autóknál a szervízkönyv nem garancia, kivéve ha ismerted az embert)
"Pedig tényleg maximum csak 1100-1200 fordulatig van "felpörgetve" ezekben a sebességekben."
Már meg is válaszoltad a magas fogyasztás okát. A feltöltött dízel általában 1500-2500 ford/perc között fogyaszt a legideálisabban. Alapjárat felett egy kicsivel még rendes feltöltés sincs. A motort is kinyírod, ha túl alacsony fordulaton használod.
Mert idióta módjára használod. 1200ig pörgetve nincs turbónyomás, csak erőlködik folyamatosan, ezért fogyaszt sokat. Más kérdés, hogy nem egészen hinném el amit a computer ír. Kúton teletankolástól teletankolásig mérd meg. Induláskor persze sokat ír, pár km után beáll valós közelire. Városi araszolgatással jön ki ez a 7 liter? Mert akkor az sem olyan vészes már eleve.
Nekem 2.0 CRTDI van (140 lóerő) 7,1-et eszik, de akkor dinamikusan használom (Autópálya GPS szerint 150, városban előzgetve, pörgetve.) De amint főút, csordogálás visszamegy 5,6-ra. (Az ilyen netes átlagokat meg fenntartásokkal kell kezelni, sokan lefelé kerekítenek...)
1)fogyasztást nem a computer mutatott ertekei alapján számolunk
2)nem tudsz vezetni
3)tél van
Teljesen normális a fogyasztásod. A Spritmonitoron az ilyen autók átlaga 7,37 l/100 km.
Nem tudom, hol olvastál 5,8 litert, de többet ne olvass ott semmit. 5,8-at még az 1,2-es kisautók sem fogyasztanak, max a tulajok hazudnak ennyit saját megnyugtatásukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!