Ha elütnek miközben lelépek a zebráról az én hibám?
"A tükör letörése arra utal, hogy az autó oldalának ütközött a gyalogos"
Frászt (hogy finoman fogalmazzak). Az autó 50 km/h sebesség esetén másodpercenként majdnem 14 métert halad. Tehát míg a szerencsétlen (és vaksi) puhatestű felet lép, addig az autó 8-10 métert halad - emberünknek esélye sincs "nekimenni" az autónak.
a nagy kérdés az, hogy ki a hibás, nem az, hogy kinek mi az esélye.
rövidre lehet zárni, ahogyan előttem páran már leírták a gyalogátkelőhelyet eleve lassítva kell megközelíteni, ha beláthatatlan, akkor főleg. itt nincs olyan, hogy féktávon belül lép ki az autó elé. ha így van, és nem vetted észre időben, akkor azt jelenti, hogy nem megfelelően választottad meg a sebességed. ennyi.
ha a szélvédője tört volna be, akkor is te lennél a hibás, mert miért nem úgy estél, hogy maximum a motorháztető horpadjon.
hidd el, képesek ilyesmire az emberek, nekem is volt már ismerettségi körömben néhány hónapja egy hasonló, enyhe gázolás a zebrán. ismerősömnek lett egy enyhe agyrázkódása meg pár napig fájt a lába. rendőrt nem hívtak, az autós bevitte a sürgősségire. másnap pedig besétált a rendőrségre, és feljelentette azzal az ürüggyel, hogy "andalgott a zebrán". nem tudni, hogy ez mit jelenthetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!