Így átmenne a műszaki vizsgán?
A kérdésem az lenne, hogy ilyen hibákkal tuti bukta?
- kopogó, nyiszogó de egyébként szerintem jó állapotú futómű
- első szélvédőn van két kavicsfelverődés, így járok már vele több mint 1.5 éve... nem repedt tovább
- abs hibát jelez, és nem is működik
- kipufogóról sokat nem tudok, csak annyit hogy hátul szétrozsdált a dob, de elvileg nem lyukas.
- jobb első ülés nagyobb erőhatásra állítás nélkül is mozog előre-hátra (ha ülnek rajta)
Ezek a hibák, egyébként minden ok.
"Abban pont nem vagyok biztos, hogy az ABS hiba miatt sem kap műszakit, a többi felsorolt hiba sokkal súlyosabb.
Az ABS nélkül a fék működik, sok autóban nincs is ABS, sokáig extrának minősült, csak viszonylag rövid ideje széria felszerelés..
Azt sem állítom, hogy biztosan nem foglalkoznak az ABS hiba jelzéssel, de ha kiveszik a kontroll lámpát, akkor nincs hiba?"
De legyél biztos benne!
Nekem egyszer az egyik oldali adaptív kanyarkövető lámpában a vízszintes irányú állítómotor vezérlőelektronikája valamiért pár ohmmal nagyobb ellenállást érzékelt az egyik lábán, mint a beállított tűrés. Ezzel nem is lett volna baj, mert ettől függetlenül tökéletesen működött minden alkalommal a kanyarkövetés. Csakhogy emiatt néha, kidobta a műszeregységen a hibalámpát.
Ha nincs mázlim és a vizsgán is csinálta volna, tuti bukás, mérlegelés nélkül. 1000%, mert anno utánaérdeklődtem.
Az nem érdekel senkit, hogy ilyen funkció még a mai autók 90%-ában sincs. Egyébként ezt leszámítva egy tökéletes állapotú 7 éves, garázsban tartott, keveset futott autó volt.
Nem akartam kockáztatni, meg este engem is zavart a képembe villogó sárga led. 200.000Ft lett a vége egy egy komplett fényszóró csere.
Igen a másik lehetőség, hogy kikötik a műszeregységen a ledet. Vagy csak szimplán leragasztják szigszalaggal. Ha a vizsgabiztos nem veszi észre, mázli. Ugyanis gyújtásra minden ikonnak fel kell villannia. Persze nem mindig szokták minden autón tételesen lelkiismeretesen végigszámolni hogy meg van-e az összes az adott példány specifikációjának megfelelően.
Az már más kérdés, hogy mennyire legális és etikus ez a módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!