Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 100-as benzin előnyök, hátrányok?

100-as benzin előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés

Van egy IV-es Golfom 1.4 benzin motorral, sokáig állt a garázsban (kb. 4-5 hónap)

Elégge betaknyosodik ilyenkor a benzin, de már nagyjából kijártam belőle, új szűrőt is kapott.

Gondoltam arra, hogy tankolnék bele magasabb oktánszámú prémium üzemanyagot, hátha jótékony hatással lesz az üzemanyag rendszerre.

Van benne valami, vagy hagyjam az egészet, mert többet ártana, mint használna?

2017. nov. 27. 14:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
Ebben segíthet. Nem igaz, hogy ugyanaz, mint a 95. Az alapbenzin és az adalék is más. A te esetedben lehet jó hatása, ha egy-két tankot kijársz. Utána mehet a 95, mert amúgy valóban nem éri meg a felárat.
2017. nov. 27. 16:12
 12/17 anonim ***** válasza:
51%
100-as benzint csak akkor rakj bele, ha megint le akarod rakni 1hónapnál nagyobb időre, mert az nem "romlik"(nem fog betaknyosodni egy idő után, mert nincs benne olyan adalék) meg.
2017. nov. 27. 16:33
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Én a motoromba tankoltam 100ast nyáron csak úgy próbaképp, de az égvilágon semmi különbséget nem éreztem sem fogyasztásban, sem teljesítményben. Viszont télire mikor leteszem a mocit akkor marad benne kb fél tank benzin (95-ös) és eddig 3 tél alatt még sose romlott/kocsonyásodott bele. Tavasszal mikor előszveszem pöcc-röff, mintha tegnap tankoltam volna bele, szóval a romló benzin is csak egy városi legenda (persze több éves állásnál már lehet hogy beleeszi a fene a tankba de 4-5 hónapot lazán kibír).
2017. nov. 27. 17:13
 14/17 anonim ***** válasza:
62%
#13 Nyilván akkor felétek jó minőségű a 95-ös benzin is. Én már 2évet szívtam vele mikor mind a motoromba mint a láncfűrészbe megnyekkent a benzin és mióta 100-assal rakom el őket semmi bajuk.
2017. nov. 27. 18:53
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Én általában egy 56 literes kannában szoktam venni benzint fűnyíróba, de mivel oltári kevés nyírandó terület van ez 3-4 évet kibír, eddig még a 3. 4. évben sem volt sose gond a benzinnel, pedig sima 95 ös.
2017. nov. 27. 19:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem mindegy a tárolás sem. Ugyanúgy, mint a kaja, a benzin is hamarabb megromlik, ha levegő és meleg éri. A 100-as valóban jobban bírja, mert kevesebb benne a telítetlen szénhidrogén, ami hajlamosabb oxidálódni és gyantásodni. Amíg télen nem használtam az autóm, én azért 100-assal raktam el a garázsba, biztos ami biztos. Kismotorral már szívtunk mi is a megkotlott a benzin miatt, bár szerintem 3-4 hónapnál tovább volt benne.
2017. nov. 27. 20:00
 17/17 Stormgorog válasza:
Amíg nem tudjuk addig csak találgatunk, főleg ha be is csapják az embert időnként :D Nem ismerjük a pontos összetevőjét , de annyit úgy gondolom biztosra lehet mondani hogy a 95 ösnek magasabb az etanol tartalma ami vízet szív a levegő páratartalmából ezért hamarabb meg is romlik, az olcsóbb tömítéseket pl kínai kisgépeknél hamarabb megeszi mint a 100 as mivel abban kevesebb az etanol :) Nyílván igen főleg a mai világban az üzlet a fontos nem a minőség :D Nyugtatgatjuk magunkat hogy igen megvesszük a 100 as benzint mivel egyébként alig drágább a 95 ösnél pl 600 Ft a 100 as meg 670 Ft, tehát marhára mindegy annak aki elég pénzért dolgozik vagy dolgozik egyáltalán rendszeresen :D Nyugtatgatjuk magunkat hogy kevésbé szennyezzük a környezetet amely szennyezés és következménye már évtizedek óta visszafordíthatatlan folyamatokat eredményezett, sajnálom az ilyen embereket :D
máj. 17. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!