Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autógumit vegyünk télire?

Milyen autógumit vegyünk télire?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy sokat nem szeretnénk költeni rá, 1 évre vettük az autót (és költöttünk rá eleget műszakilag), jövő ősszel megyünk vissza külföldre, így valószínűleg eladásra fog kerülni. Vw golf 3-ról van szó. Jelenleg egy agyonhasznált Firestone nyárigumi van rajta. Azaz két rent gumi kéne, csak ugye a költségek...és itt felmerült bennem a 4 évszakos csoda, hogy az ennyi időre jobban megérni, pl Michelin vagy Goodyear márkában, ezekről olvastam a legjobb kommenteket. De a baj az, (pont ezért nehéz a döntés) hogy nem csak városon belül lesz/van használva az autó, hanem Debrecen-Budapest-Pécs közötti szakaszon, és kitudja milyen lesz a telünk idén. A Mecsekkel meg tisztában vagyok, hogy milyen télen... Nincs matrica, szval marad a jó szar 4-es meg a jobb állapotú 6-os. A 4-esen nem voltam még télen, nem tudom, milyen havas körülmények között. Szóval ez miatt a rendes téligumi lenne az ideálisabb meg biztonságosabb. Mondjuk a másik vw-en 4 évszakos van, eddig nem volt vele baj, és nem minden évben lett áttéve a téligumi rá, és bírta a strapát, persze visszafogottabban mentünk vele és ismét nem csak városon belül. Pro-kontra helyzet jött ki, és Debrecen-Pécs nem egy kis távolság országon belül. Bocsánat a hosszú monológ miatt, csak szerettem volna, hogy képbe legyetek a helyzetemmel. Minden választ előre is köszönök, de a 4évszakost csak is ócsárolni tudók, kérem mellőzzenek, kösz!
2017. nov. 23. 09:08
 1/7 963kto válasza:
Üdv! Válaszd a Nokiant. Nem bánod meg.TAmás
2017. nov. 23. 09:13
 2/7 anonim ***** válasza:

A négy évszakos pont akkor fog elvérezni, amikor igazán szükség lenne a tapadásra, azaz hóban, emelkedőn, vészhelyzetben. És nem kell sok, elég, ha egy méterrel nagyobb a fékút, már meg is lehet a nagy csattanás. Márpedig a legtöbb teszt szerint nagyobb a fékút differencia a 4 évszakos gumiknál, mint egy méter.

Én nem sajnálnám a pénzt egy-egy megfelelő szett gumira, mert nem szeretek ilyedtén kockáztatni (de ez ugye szubjektív).

Plusz a jövő ősszel eladást könnyítő tétel lehet a két garnitúra friss abroncs (ez már inkább objektív).

2017. nov. 23. 09:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor mi a gond , vegyél 4 évszakosat.

De ha ésszel hajtod a sima gumival sincs probléma.

Csak ezt egy ideje nagyon felfújják, mert hegyekben áll a sok gumi és valahogy , valamennyit el kellene adni belőle.

Amig nem volt ilyen , az emberek oda figyeltek erre is.

Biztos hogy valami nagyfejű embernek vannak a gumiiparban részvényei és ezért ez a süketelés.

Akkor már kellene ŐSZI gumi is. Mert ha nyáron a 50-60 fokos aszfalton megy az ember , nem ugyan az mint ősszel a nyálkás fa levelekkel belepett úton.

Nyáron is a száraz útról ha rászalad az ember egy viztócsára, megpördülhet vagy fel is borulhat az autó.

Aki erre akar hagyatkozni, csak a gumira annak nagyon kellemetlen meglepetés fog lenni.

Persze tudom, az agymosásnak, reklámnak meg van az eredménye.

Nekem még sose volt ilyen téli gumim, de nem is lesz csak ha kötelezővé teszik. Tudom , ez lesz a következő lépés, hogy még több bőrt lenyúzzanak az autósokról.

Amúgy te magad leirtad hogy van 4 évszakos gumid , amivel semmi baj nincs. Hidd el a téli gumival is vissza fogottan kell menni.

Akkor nincs is kérdés.

2017. nov. 23. 09:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Mondjuk erre az egy télre még egy jó állapotban lévő, használt téli garnitúra is szóba jöhet, ami lehetőleg 3-4 évesnél nem idősebb.

Eladáskor nem fogják neked megfizetni, hogy lényegében új gumikkal adod.

A négy évszakos helyett meg inkább vegyél télit, ami rajta marad nyáron is, ha nen sokat fut az autó

2017. nov. 23. 10:25
 5/7 Beviz Elek ***** válasza:

Csatlakozom az utolsóhoz. Egy évre nem vennék 2 garnitúrát. Egy alig használ 2-3 éves vagy egy szett új téli és jó az őszig.

Nyáron jobb a nyári, de télivel is jól lehet közlekedni, 1 év miatt nem költenék ennyit.

2017. nov. 23. 11:07
 6/7 Tomcatters ***** válasza:
Telibol nekem Michelin pilot alpin van, azok nagyon jok , illetve Hankook winter icept rs2 hasznalok egy masik kocsin, ami szinten jo. Ezeket tudom ajanlani
2017. nov. 23. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel csak ilyen rövid időre kell, a használt gumik piacán nézzél szét. Márkás 3-4 éves gumi, ami még nem kopott pont jó lesz.
2017. nov. 23. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!