Milyen autógumit vegyünk télire?
A négy évszakos pont akkor fog elvérezni, amikor igazán szükség lenne a tapadásra, azaz hóban, emelkedőn, vészhelyzetben. És nem kell sok, elég, ha egy méterrel nagyobb a fékút, már meg is lehet a nagy csattanás. Márpedig a legtöbb teszt szerint nagyobb a fékút differencia a 4 évszakos gumiknál, mint egy méter.
Én nem sajnálnám a pénzt egy-egy megfelelő szett gumira, mert nem szeretek ilyedtén kockáztatni (de ez ugye szubjektív).
Plusz a jövő ősszel eladást könnyítő tétel lehet a két garnitúra friss abroncs (ez már inkább objektív).
Akkor mi a gond , vegyél 4 évszakosat.
De ha ésszel hajtod a sima gumival sincs probléma.
Csak ezt egy ideje nagyon felfújják, mert hegyekben áll a sok gumi és valahogy , valamennyit el kellene adni belőle.
Amig nem volt ilyen , az emberek oda figyeltek erre is.
Biztos hogy valami nagyfejű embernek vannak a gumiiparban részvényei és ezért ez a süketelés.
Akkor már kellene ŐSZI gumi is. Mert ha nyáron a 50-60 fokos aszfalton megy az ember , nem ugyan az mint ősszel a nyálkás fa levelekkel belepett úton.
Nyáron is a száraz útról ha rászalad az ember egy viztócsára, megpördülhet vagy fel is borulhat az autó.
Aki erre akar hagyatkozni, csak a gumira annak nagyon kellemetlen meglepetés fog lenni.
Persze tudom, az agymosásnak, reklámnak meg van az eredménye.
Nekem még sose volt ilyen téli gumim, de nem is lesz csak ha kötelezővé teszik. Tudom , ez lesz a következő lépés, hogy még több bőrt lenyúzzanak az autósokról.
Amúgy te magad leirtad hogy van 4 évszakos gumid , amivel semmi baj nincs. Hidd el a téli gumival is vissza fogottan kell menni.
Akkor nincs is kérdés.
Mondjuk erre az egy télre még egy jó állapotban lévő, használt téli garnitúra is szóba jöhet, ami lehetőleg 3-4 évesnél nem idősebb.
Eladáskor nem fogják neked megfizetni, hogy lényegében új gumikkal adod.
A négy évszakos helyett meg inkább vegyél télit, ami rajta marad nyáron is, ha nen sokat fut az autó
Csatlakozom az utolsóhoz. Egy évre nem vennék 2 garnitúrát. Egy alig használ 2-3 éves vagy egy szett új téli és jó az őszig.
Nyáron jobb a nyári, de télivel is jól lehet közlekedni, 1 év miatt nem költenék ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!