Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Havi 800 ezerből milyen árú...

PortVale kérdése:

Havi 800 ezerből milyen árú autót vegyünk?

Figyelt kérdés
Szerintetek havi 800 ezres bevételből(én és a párom együtt) milyen árú autót engedhetünk meg magunknak? Van saját hitelmentes lakásunk és 10 milliónk félretéve. Egyik ismerősöm szerint akár 15 millióért is vehetünk: 5 millió kezdő plusz 10 millió hitel, de én ezt kicsit soknak gondolom. Ti hogy gondoljátok?
2017. aug. 30. 23:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Azt is vegyétek figyelembe, hogy egy drága autónak drága a fenntartása is.
2017. aug. 30. 23:16
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
Én 10M megtakarításból nem vennék 15 milliós kocsit. Akkor vegyél olyat, ha marad még legalább kétszer annyi a számládon.
2017. aug. 30. 23:18
 3/21 anonim ***** válasza:
44%
Jampizni akarsz vagy csak simán autót keresel?
2017. aug. 30. 23:36
 4/21 anonim ***** válasza:

Attól függ mi a cél, feltűnést kelteni, vagy kimenni a világból egy luxus terepjáróval?

10-15 milliós autó esetében, már erősen szakemberhez fordulnék még akkor is ha videókból, leírásokból már konyítok valamennyit egy-egy "kedvenc" típushoz.

Hiába mondok egy Mercedest, lehet az adott típusnak szar a váltója és sokat kell majd rá költeni, ilyen értékű gépek tulajdonságai átlag embernek alig ismeretesek.

Másrészt hitelt autóra sose, mert lehet vezetsz 30 éve, és más hibájából meghúzzák, koccantok, akkor javíttatni kell, a kölcsönt meg ugyanúgy kell törleszteni közben, mellette élni, számlát fizetni, egyszóval csőd lenne kettőtöknek még 800e nettóval is.

Én ekkora keresetből legfeljebb egy használt 6 milliós gépet vennék, sok utána járással.

2017. aug. 31. 00:28
 5/21 anonim ***** válasza:
91%

Új vagy használt? Mire használnátok? Gyerek tervben van-e?

Sok kérdés van, amit fel kell tenni előtte.

Mindenesetre 10 millió félretett pénz mellett tuti nem

vennék fel hitelt.

2017. aug. 31. 00:29
 6/21 anonim ***** válasza:
91%

menő, hogy ennyi a bevétel, de azt se ártana mellé tenni, mennyi a kiadás.

Mert egy kőműves, meg egy takarító Londonba szakadt honfitársunk is összekaparhat ennyit, aztán 2/3-a el is megy...

Egyébként én biztos nem vennék fel 10 millió hitelt, ha van 10 millióm, 8 millió önerő + hitel.

Más kérdés, hogy sokat elárul, hogy pusztán az összeg a szempont. Jampizni olyat veszel amilyet akarsz, 8-01 év hitelre ilyen jövedelem mellett bármit odaadnak aztán kész.

2017. aug. 31. 06:58
 7/21 anonim ***** válasza:
87%

Amilyenre igényetek van. Lehetőségetek mindenesetre van választani. Ne az ismerős mondja meg. :)

Mire kell az autó? Újat akartok vagy használtat?

10 M Ft megtakarítás mellett eszembe nem jutna a hitel.

Nekem hasonló a bevételem, mondjuk egyedül, de megtakarításból tavaly vettem egy 10 éves Avensist azóta azzal járok. Amire nekem kell arra tökéletes. Eszembe nem jutott volna a hitel, főleg nem 10M, autóra... :)

2017. aug. 31. 07:51
 8/21 anonim ***** válasza:
Vennék egy toyota avensist 8M körül, azzal nem lesz gondod kb soha.
2017. aug. 31. 08:02
 9/21 anonim ***** válasza:

Mi is ennyit keresünk feleségemmel, de lakáshitel még nincs (költözés miatt hamarosan lesz), megtakarítás pedig 9,5M volt a kocsi vásárlása előtt. 3M-ért vettünk egy négy és fél éves Octaviát.

Igazából a havi megtakarításon múlik

(nem a bevételen) szerintem, hogy mennyiért érdemes venni. Ökölszabály: 6 havi megtakarítás. Mi ezt épp kimaxoltuk.

2017. aug. 31. 08:05
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Autóra hitelt semmiképpen sem vennék fel. A teljes megtakarításomat se költeném el rá. Elég furcsa mentalitás az, hogy költsük el minden pénzünket, bármennyi is az, és még vegyünk föl mellé hitelt is. Én a helyedben összeszámolnám a teljes évi kiadásaimat, és legalább ennyit meghagynék biztonsági tartaléknak, és max a fennmaradó összegben gondolkoznék, és azt se költeném el mindet.
2017. aug. 31. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!