Havi 800 ezerből milyen árú autót vegyünk?
Mi szinte forintra pontosan ilyen helyzetből indultunk.
Kia ceed lett a vége, 5.5M-ért (papirozva) minden benne van.... na jó az üléshűtés nincs, csak fűtés. Nem bántuk meg.
A maradékot meg inkább utazzátok el, minthogy beleborítjátok egy 15-20 milliós pénznyelőbe :)
Köszi a válaszokat, de néhányan nem a kérdésre válaszolnak. Nem kiokítást kértem, hanem hogy milyen árú autó fér bele szerintetek a helyzetünkbe? Az egészet az ismerősöm "ajánlata" fogalmazta meg bennem, hiszen nagyon különböző az ő nézete az enyémtől. Az én elképzelésem 3,5-4M ft kp-re.
Amúgy 400k körül költünk havonta. Gyerkőc úton van, ezért téma az autócsere, mert a mostani kicsi, korszerűtlen.
Ez a 6 havi megtakarítás érdekes, én 6 havi keresetről olvastam néhány helyen. Mondjuk a megtakarítás logikusabb valóban. Ha úgy nézzük, akkor én is a lehetőségeim fölött nézelődök. :S
Havi 400.000 rezsi plusz költőpénz, abból komoly életszínvonalat lehet fenntartani. Nyilván a gyerek sem fog kevesebbet kapni. Nyugodtan számolhatod úgy, hogy szülés után a mostani 400.000-nak felét se biztos, hogy félre fogod tenni havonta.
Egyébként ilyen kérdéseknél, mindenki elpuffogtatja, hogy autót 6 havi megtakarításért (nem nettó munkabér!, megtakarítás) szabad venni. Ha ez így lenne, csak Egyes Swift, meg Astra F lenne a magyar utakon. Ehhez képest meg...
"Az én elképzelésem 3,5-4M ft kp-re"
Nagyon jó az elképzelés, én pont így indultam neki :D
De ennyi pénzt a használt kocsi lutrira felrakni nem olyan vidám helyzet.
Viszont pont az az összeg, hogy még csak nagyon fapados újat kapsz.
Szóval gondolkodj el azon, hogy esetleg még 1-1.5M-t hozzácsapj. Vagy inkább vegyél max 2M-ért használtat.
De a megtakarításod felénél semmiképp ne költs többet kocsivásárlásra.
És persze a hitelt nagyon gyorsan felejtsd el.
Ha a havi megtakarításod 6szorosát költhetnéd autóra, azt hiszem, senki semmit nem venne. A havi bevételed 6 szorosa az, amiről szó van. Ne beszéljetek össze-vissza!!
Tehát továbbra is azt mondom, jól gondolkozik a kérdező. A hitelek nem ördögtől valók, a jelenlegi helyzetben egész alacsony THM-mel lehet kalkulálni. Amennyiben biztos a munkahely, bele lehet ugrani bátran, főleg úgy, hogy van tartalék pénz. A megtakarítást fektessétek olyanba, ami hozhat bevételt, akár alapokba (nem BrókerMarcsihoz), vagy ingatlanba. Én pl szívesen adok tippeket, ha érdekel, privátban.
A cikk, amire pedig hivatkozom itt olvasható:
Nem írtam el, mikor elsőként javasoltam, hogy fél éves megtakarításról írok, nem pedig jövedelemről.
Havi 1 millát is el lehet tapsolni, ha valaki nagy lábon él, és ha pont ennyi a bevétele, akkor bizony az életvitel megtartása mellett nem futja autóra, még egy Swiftre sem. Ez szimpla matek.
A megtakarításhoz kötött vételár abból a szempontból szerencsésebb megközelítés, hogy akkor nem fog erőn felül vásárolni az ember és az addigi életvitelt sem befolyásolja maga a vásárlás (nem kell spórolgatni, mert egy tudatos embernek mindig van 6 havi megtakarítása). Azt majd az autó fenntartási költsége fogja befolyásolni.
Szóval aki havi 300-at tesz félre az szerinted nem engedhet meg magának egy 2 millás kocsit?
A megtakarításos számításnál inkább 1 évet mondanék.
De ami a legfontosabb, hogy maradjon minimum 1, de inkább 2 évi megélhetésre való pénzed a vásárlás után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!