Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Havi 800 ezerből milyen árú...

PortVale kérdése:

Havi 800 ezerből milyen árú autót vegyünk?

Figyelt kérdés
Szerintetek havi 800 ezres bevételből(én és a párom együtt) milyen árú autót engedhetünk meg magunknak? Van saját hitelmentes lakásunk és 10 milliónk félretéve. Egyik ismerősöm szerint akár 15 millióért is vehetünk: 5 millió kezdő plusz 10 millió hitel, de én ezt kicsit soknak gondolom. Ti hogy gondoljátok?
2017. aug. 30. 23:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi szinte forintra pontosan ilyen helyzetből indultunk.

Kia ceed lett a vége, 5.5M-ért (papirozva) minden benne van.... na jó az üléshűtés nincs, csak fűtés. Nem bántuk meg.

A maradékot meg inkább utazzátok el, minthogy beleborítjátok egy 15-20 milliós pénznyelőbe :)

2017. aug. 31. 08:44
 12/21 anonim ***** válasza:
Mazda 6, és még maradna pénz is.
2017. aug. 31. 09:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Úgy néz ki jól állsz, miért akarod elrontani egy hitellel? Az én elvem szerint olyan autót vegyél, amiből kettőre is telne, így biztosan nem fogsz besokallni. 5-7 milló között már nagyon sok jó új autó van (Mazda, Hyundai, Suzuki, stb.).
2017. aug. 31. 10:33
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de néhányan nem a kérdésre válaszolnak. Nem kiokítást kértem, hanem hogy milyen árú autó fér bele szerintetek a helyzetünkbe? Az egészet az ismerősöm "ajánlata" fogalmazta meg bennem, hiszen nagyon különböző az ő nézete az enyémtől. Az én elképzelésem 3,5-4M ft kp-re.

Amúgy 400k körül költünk havonta. Gyerkőc úton van, ezért téma az autócsere, mert a mostani kicsi, korszerűtlen.

Ez a 6 havi megtakarítás érdekes, én 6 havi keresetről olvastam néhány helyen. Mondjuk a megtakarítás logikusabb valóban. Ha úgy nézzük, akkor én is a lehetőségeim fölött nézelődök. :S

2017. aug. 31. 11:08
 15/21 anonim ***** válasza:
A szakertok szerint a havi kereseted 6szorosat koltheted autora. Ezt szamoltak ki. Amit irsz, realis.
2017. aug. 31. 11:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Havi 400.000 rezsi plusz költőpénz, abból komoly életszínvonalat lehet fenntartani. Nyilván a gyerek sem fog kevesebbet kapni. Nyugodtan számolhatod úgy, hogy szülés után a mostani 400.000-nak felét se biztos, hogy félre fogod tenni havonta.

Egyébként ilyen kérdéseknél, mindenki elpuffogtatja, hogy autót 6 havi megtakarításért (nem nettó munkabér!, megtakarítás) szabad venni. Ha ez így lenne, csak Egyes Swift, meg Astra F lenne a magyar utakon. Ehhez képest meg...

2017. aug. 31. 11:57
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az én elképzelésem 3,5-4M ft kp-re"

Nagyon jó az elképzelés, én pont így indultam neki :D

De ennyi pénzt a használt kocsi lutrira felrakni nem olyan vidám helyzet.

Viszont pont az az összeg, hogy még csak nagyon fapados újat kapsz.

Szóval gondolkodj el azon, hogy esetleg még 1-1.5M-t hozzácsapj. Vagy inkább vegyél max 2M-ért használtat.

De a megtakarításod felénél semmiképp ne költs többet kocsivásárlásra.

És persze a hitelt nagyon gyorsan felejtsd el.

2017. aug. 31. 12:44
 18/21 anonim ***** válasza:
55%

Ha a havi megtakarításod 6szorosát költhetnéd autóra, azt hiszem, senki semmit nem venne. A havi bevételed 6 szorosa az, amiről szó van. Ne beszéljetek össze-vissza!!

Tehát továbbra is azt mondom, jól gondolkozik a kérdező. A hitelek nem ördögtől valók, a jelenlegi helyzetben egész alacsony THM-mel lehet kalkulálni. Amennyiben biztos a munkahely, bele lehet ugrani bátran, főleg úgy, hogy van tartalék pénz. A megtakarítást fektessétek olyanba, ami hozhat bevételt, akár alapokba (nem BrókerMarcsihoz), vagy ingatlanba. Én pl szívesen adok tippeket, ha érdekel, privátban.

A cikk, amire pedig hivatkozom itt olvasható:

[link]

2017. aug. 31. 14:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem írtam el, mikor elsőként javasoltam, hogy fél éves megtakarításról írok, nem pedig jövedelemről.

Havi 1 millát is el lehet tapsolni, ha valaki nagy lábon él, és ha pont ennyi a bevétele, akkor bizony az életvitel megtartása mellett nem futja autóra, még egy Swiftre sem. Ez szimpla matek.

A megtakarításhoz kötött vételár abból a szempontból szerencsésebb megközelítés, hogy akkor nem fog erőn felül vásárolni az ember és az addigi életvitelt sem befolyásolja maga a vásárlás (nem kell spórolgatni, mert egy tudatos embernek mindig van 6 havi megtakarítása). Azt majd az autó fenntartási költsége fogja befolyásolni.

2017. aug. 31. 15:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Szóval aki havi 300-at tesz félre az szerinted nem engedhet meg magának egy 2 millás kocsit?

A megtakarításos számításnál inkább 1 évet mondanék.

De ami a legfontosabb, hogy maradjon minimum 1, de inkább 2 évi megélhetésre való pénzed a vásárlás után is.

2017. aug. 31. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!