Renault Clio III-at megéri megvenni 1.2-es motorral?
Autócsere előtt állok, és valószínűleg egy Clio lesz a befutó. Ami miatt még nem végleges a döntés, az a motor.
Mivel évi 6-7 ezer km-ert autózom, és sokszor rövidebb távokon, városban használom, eleve csak benzines kocsik jöhettek szóba. 1-1,3 milliót szántam eredetileg kocsira.
Hosszas nézelődés után már csak a Grande Punto 1.4 és a Renault Clio III maradt. Elmentem kipróbálni mindkettőt egy kereskedésbe, és a Clio-t kényelmesebbnek, kézre állóbbnak éreztem a próbaút során.
Viszont szinte csak 1.2-es, 75Le-s motorral érhető el ez a kocsi a használt piacon. Kérdésem az lenne, hogy ez a motor elég bele? Normális közlekedésre alkalmas?
És még egy kérdés: néztem belőle kombikat is, mert nem jönne néha rosszul az a plusz rakodóhely. Viszont így még nehezebb a kocsi. A kombi - 1.2-es benzines párosítás mennyire elvetélt ötlet? Vagy vállalható?
Szia! Habár nekem eggyel régebbi Cliom van (de vezettem már a 3-ast is), azért leírom a tapasztalataim a modellel kapcsolatosan. Szintén 1149ccm-es, 75LE-s az autóm, de ahhoz képest elég dinamikus (na persze nem egy 150LE-es BMW-hez vagy VW-hez képest). Városban semmi hátrányom nincsen belőle, még főúton is szépen lehet tartani vele a 90-100-as tempót (habár előzni már necesebb vele), de autópályára nem való semmiképpen.
Másik kérdés hogy főként egyedül használnád vagy családdal? Mivel nekünk egyetlen autó van a családban, így gyakran utazunk 4-en az autóban. Nem mondom azt hogy nem visz el bárhova, szépen lelehet gurulni vele akárhova, mert ahogyan mondtam egy 90-100-as utazótempón még jól muzsikál.
Ha jól tudom akkor ugyanakkora csomagtere van mind a két kompakt modellnek, tehát 288l. Nos, hát ez valóban nem sok. Mi ha három napra leugrunk szüleimhez, akkor tele van tömve még az utastér is.
A fentartása nem kerül sokba, igazából lekopogom 10 év alatt még semmi komolyabb. Bár nem is megyünk vele sokat, még 100.000km-et sem mentünk vele.
Ami kicsit soknak tűnik nekem az a fogyasztás, alattam kb. 9 liter eszik városban, pedig nem rallyzok vele, viszont egy 1.2-es motorhoz képest ez elég sok. Az országúti fogyasztása az már vállalható.
A kombiba azért egy 100LE-s TCe motor van, az azért lényegesen jobb mint a 75LE-s. Bár nem ismerem, megmondom őszintén, de véleményem szerint az nem rossz.
Remélem segítettem valamit, ha nem akkor elnézést hogy az idődet pazaroltam! Hali:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!