Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel vagy benzin lenne...

Diesel vagy benzin lenne nekem megfelelő?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Városban élek, elsősorban városba keresek használt autót. Jó lenne ha minnél kevesebbet fogyasztana, és ha hosszú útra megyek vele akkor bírja az autópálya tempóját is. Mi lenne számomra megfelelő?

A kérdést laikusként teszem fel. Sokan mondják hogy városba nem való diesel, viszont a benzines autók relative sokat fogyasztanak (főleg abban az árkategóriában amiben nézelődom), kis benzinmotor meg azért esik ki mert ha úgy adódik hogy messzire kell mennem, nem akarok 1literes benzinmotorral (ami városban keveset fogyaszt) szenvedni az autópályán. Ötletek? Milyen motortípusban nézelődjek? (TSI-TFSI nem megy 600-700ezerért használtan ha jól tudom). A "biciklizz buszozz sétálj" kommentelők kíméljenek.

2017. nov. 20. 14:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Ilyen használatra nem vennék dízelt. Hacsak nem rendszeres az a hosszútávú autópályázás IS.

Akkor is valami régebbi még részecskeszűrő nélkülit inkább. Az jó eséllsel bírná.

Hozzáteszem nekem is dízelem volt, sok éve ez van és nem szívesen vennék már benzinest. Turbó benzinest sem. Dízelről valószínű elektromosra fogok váltani, ha végre lesz értelmes, legalább 250-300km-es hatótáv autópálya tempóval klímával nem tizen-huszon milliókért.

Nem tudom milyen egy 1.0-a benzinmotorral autópályázni. De 1,5 tonnás 1.4-es szívóbenzines kombival (céges autó) sokat autópályáztam 130-140km/h tempóval. Szenvedésnek nem mondanám. Simán bevállalható.

2017. nov. 20. 15:30
 2/23 A kérdező kommentje:
most egy 1.8i benzines gépem van és zabálja a benzint autópályán.. meg igazából városban is. ezért akarok valamire váltani.
2017. nov. 20. 15:35
 3/23 anonim ***** válasza:

Ár megjelölés nélkül nehéz bármit is javasolni.

Hibrid?

Új autó esetében egy dízel is lehet jó a városban is, mert igaz, hogy nem szeretik a rövid utakat, de nem egy-két év alatt megy tönkre.

A használt dízeleknél már nehéz kalkulálni, mert nem ismert a motor előélete, vagy elromlik, vagy nem... azzal kell számolni, ha bekövetkezik az, amit senki sem szeret, akkor van-e keret a javításra, ami százezres, vagy akár milliós tétel is lehet (autó, és hiba függvénye), igaz egy felújított dízel ismét éveket kibírhat gond nélkül (de ki az, aki költ a teljes generálozásra, inkább eladja)

2017. nov. 20. 15:49
 4/23 crudy ***** válasza:
Nyugodtan nezelodj pici benzinesek kozul. Az h kicsi nem jelenti azt h megijed a palyatol. Ma mar elvaras h egy auto tudjon menni 130at ezert ha gyenge is akkor a valtoval varialnak. Esetleg hosszu vegattetel vagy hatos valto.. Ha nagyon megbizhato dizelt akarsz ami birja is a varost akkor egy regi td vagy szivo dizel de az megint iszonyat lomha lesz. Ha eros, modern dizel az nem fogja szeretni ha varosban gyilkolod. 1.4-1.6 szivobenzin. Ilyeneket nezegess de nem tudom mit jelent neked az h az 1.8asod sokat zabal. 4/100as fogyasztasod semmiben sem lesz. Ha a mostani nagyon sokat eszik akkor lehet valami gond van vele. Nekem is 1.8 benzines van es volt h 14et evett. Gyanus volt es egy masik gumi, uj lambdaszonda es hopp varosban 8-9kozott eszik.
2017. nov. 20. 16:02
 5/23 anonim ***** válasza:
Azt kell nézni hol használod leginkább. Ha 2-3 hetente mész pályán meg nyaralni 1x hosszabb távra, akkor nyilván az ezres yaris féle a jó választás. Amúgy egyáltalán nem erőlködés neki a 120-130 as tempó. Főleg nem ha csak havonta mész vele hosszabb távon, v 2x havonta.
2017. nov. 20. 16:06
 6/23 anonim ***** válasza:
0%
Mindenképpen dízelt érdemes venni, ilyen használatra IS. Csak kicsit kevés a pénz.
2017. nov. 20. 16:08
 7/23 A kérdező kommentje:

Írtam keretet, 6-700 ezret költenék.

Egyébként azért érdekel a Diesel mert tetszik a turbodiesel hangja es jókat hallottam róluk.

A jelenlegi autóm 8-10 litert fogyaszt, 21 éves idén a kis aranyos. Csak ugye kezdenek előjönni a hibák az öregségből fakadva, es kicsit sokallom a fogyasztást. Egyébként a teljesítményével se vagyok megelégedve sokszor, ezért akartam valami erősebbet. Viszont ami erősebb es nem fogyaszt többet az ugye a diesel..

2017. nov. 20. 16:21
 8/23 A kérdező kommentje:
*es a TFSI, viszont azt használtan ennyiért nem fogok tudni venni
2017. nov. 20. 16:22
 9/23 anonim ***** válasza:

600-700 ezerért egyértelműen benzinest keresnék, a dízeleknél ez a kínálat alja.

Egyébként a dízelt sem megvenni drága, akkor van galiba, ha bekrepál a turbó, vagy cserélni kell a kettős tömegűt, stb.

Nem állíthatja senki, hogy olyat ne vegyél,mert biztos el fog romlani, de nem hagyható figyelmen kívül a meghibásodás lehetősége.

2017. nov. 20. 16:35
 10/23 A kérdező kommentje:

Csak megéri e úgy benzinest venni hogy dieselben alacsonyabb fogyasztásért nagyobb teljesítmény társul?

Ha indulás elott hagyom melegedni a motort akkor is károsodik?

2017. nov. 20. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!