Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért párásodik illetve...

Miért párásodik illetve inkább zsírosodik a szévédőm egy ideje?

Figyelt kérdés
Már megtakaritottam és rá pár napra ismét alig látok ki a szélvédőn,nem volt mindig így csak most pár hónapja csinálj ezt . Hiaba kapcsolni be az ablak fűtést és a meleg levegőt is fuvatom nem és semmit mivel inkább zsíros.

2017. nov. 19. 10:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Pollenszűrő csere javíthat a helyzeten
2017. nov. 19. 11:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A koszolódás legfőbb felelőse általában az eltömődött, retkes pollenszűrő. A kívülről bejövő levegő ezen halad át, felvesz minden ott lerakódott koszt, aztán lerakja a szélvédőre. Érdemes cserélni, esetleg azt is megnézni, milyenek az állapotok a szellőzés légbeömlőjénél. Sokszor előfordul, hogy a "vályúban", ahonnan a levegő jön, több centi magasan állnak a vizes, rothadó falevelek, mert a lefolyó már rég eldugult. Ki kell termelni onnan a mocskot, az is sokat segít (onnan is felveszi szépen a párát, koszt a levegő).

Még egy komoly koszforrás van a fűtés levegőjénél: az utastérben lerakódott ilyen-olyan mocsok. Ez belső keringetésnél jön ki a legjobban. Az utastéri beázás, padlószőnyegben felgyülemlő fagyálló (lyukas fűtőradiátor miatt), csomagtérbe réges-rég beleborult olaj és egyebek folyamatosan párolognak, ha pedig télen a zárt utastérben a fűtést jól odaverve elkezded keringetni a belső levegőt, biztos, hogy meg is érkeznek a szélvédőre.

Én a magam részéről nem zsírosodásra tippelnék, hanem a korábban említett fagyállóra. A gőze a szélvédőre jutva zsíros hatású, szivárványos csíkokat képez, ami nem nagyon jön le. Mivel a fűtőrendszerben fagyálló is van itt-ott, az a legvalószínűbb, hogy a fűtőradiátor sérülése vagy más tömítetlenség miatt ennek a gőze kerül be a befúvott levegőbe. Az eresztő radiátornak egyébként több tünete is van, ha máshonnan nem, a folyamatosan fogyó hűtővízből észlelni lehet.

2017. nov. 19. 11:45
 13/22 A kérdező kommentje:
12 / köszönöm szépen, sokat segitettel .
2017. nov. 19. 12:01
 14/22 anonim ***** válasza:
Hát eszembe nem jutott volna, de nálam a hűtőfolyadékot nem rég után kellett tölteni, mert min jelzés alá került. Akkor lehet, hogy itt a hiba valahol? pollenszűrő cserélve lett a szerviz alatt, az vadiúj. Fa leveleket szintén kiszoktam szedegetni, ha látom, hogy ott vannak.
2017. nov. 19. 12:32
 15/22 A kérdező kommentje:
Nekem is minimum alá került a terjeszkedő edenyben a folyadék és kb. 1.5 dl utánna kellett potolnom . Azon kívül ahol a levegőt szívja befelé tele van szeméttel : szőlőszár , level , szőlőszemek .
2017. nov. 19. 14:00
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha belső keringetésen van akkor is ezt szokta csinálni. Külső keringetésre kell állitani. De lehet hogy ez nem működik, mert nem jó.
2017. nov. 19. 14:13
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem a párával nem volt gondom, mert mindig bekapcsoltam a klímát télen vagy ősszel is, és seccperc alatt száraz lett minden. De idén ősszel nekem is zsírosodni kezdett belülről, és eddig el sem tudtam képzelni, hogy mitől, nagyon zavaró, már majdnem zsíroldóval akartam lemosni a múltkor. És most hogy írta valaki, hogy a koszos pollenszűrőtől lehet, eszembe jutott, hogy az idén elfelejtettem cserélni. Szóval simán lehet, hogy ez az ok, köszi a tippet.
2017. nov. 19. 14:48
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen , lehet a pollen is mivel a legutobbi olajcserekor nem lett ki cserélve . De nagyon félek nehogy a fűtőradiátor legyen .
2017. nov. 19. 14:56
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha "zsírosodik" az általában két okból fordul elő:

- valahol már enged a fűtőradiátor, de még nem csöpög és azt a minimális fagyállót felfújja a szélvédőre

-agyon volt fújva a műszerfal és a levegőcsatorna szilikonnal és azt viszi fel a fűtés a szélvédőre

2017. nov. 19. 15:06
 20/22 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a két oldalsó ablak is zsíros . A hatsokat meg nem néztem
2017. nov. 19. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!