Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől párásodik a kocsi...

Mitől párásodik a kocsi teljesen, nonstop?

Figyelt kérdés

Amikor letörlöm a szélvédőt ,meg az összes ablakot ,és kb pár perc telik el,és egy 5 perc menet után már ismét teljesen párás.

Próbáltam,hogy fűtés nélkül megyek,de ugyanaz,fűtéssel is.

Amikor a szélvédőre nyomatom akkor valamivel jobb,de ugyanúgy alig látni.

Esőben katasztrófa.

2016. nov. 10. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Valahol beazik a kocsid!
2016. nov. 10. 16:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Bizony az lehet, amit az első írt.

Nem feltétlenül látható helyen, hanem akár ajtóburkolat alatt, műszerfalnál, elég hülye helyeken tud megállni a víz, és akkor így jársz, mert ugye a kocsi főleg télen mindig be van csukva, azt a pici levegőt meg, ami benne van, gyorsan megtelíti vízgőzzel egy kis "pocsolya" is.

Esetleg az ablakmosó csöveit nézd meg, lehet ereszt egy tömítés és a szélvédők helyett valahová a kocsiba nyomja ki a folyadékot. Bár ez esetben folyton éreznéd az illatát ha beülsz.

2016. nov. 10. 16:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha beázik azt általában dohos szag is kíséri.
2016. nov. 10. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni milyen autó. Azoknál miknél kint van a pollenszűrő a fülkén kívül gyakori, hogy a szírő környékén áll a falevél törmelék és esőben az is brutál párásodást okoz.

Vannak típusok amik erősen hajlamosak beázni ( Audi A6 C4,C5, Passat B5 ) és a beázást nem kíséri dohos szag, e miatt szintén előfordulhat.

Szóval első körben jó lenne tudni milyen autóról van szó.

2016. nov. 10. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Olvasd el a kocsihoz mellékelt kezelési, és karbantartási kézikönyvet.

Nos ott jelzi a gyártó, hogy belő párásodáskor a klíma használatával nagyon gyorsan eltüntethető a szélvédőről(is) a pára, a nélkül, hogy vezetés közben törölgetni kellene. Megfelelő irányba állítva, kettes-hármas fokozatban a hideg levegő télen is csodákat tesz..

ellentétben a meleggel.

egy próbát megér. főleg esőben eredményes.

2016. nov. 10. 18:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam:

Vegyél szilikonos macskaalmot és rakjad bele zokniba. Az egyiket az ülés alá, a másikat a szélvédő alá. Állítólag megszünteti a párásodást. Én még nem próbáltam.

2016. nov. 10. 19:24
 7/8 mikeXxX ***** válasza:
Belső keringetés kikapcsol vagy átváltani külsőre és nem fogsz párásodni de ha régi autó akkor az is trükk hogy résnyire lehúzod az ablakokat !
2016. nov. 11. 20:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Levegőt fújatni a szélvédőre és 2-3 centire lehúzni a két első ablakot. Esőben kevesebbre ha zavar a bevágódó víz. Nekem ez vált be évek óta.
2016. nov. 12. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!