Mitől párásodik a kocsi teljesen, nonstop?
Amikor letörlöm a szélvédőt ,meg az összes ablakot ,és kb pár perc telik el,és egy 5 perc menet után már ismét teljesen párás.
Próbáltam,hogy fűtés nélkül megyek,de ugyanaz,fűtéssel is.
Amikor a szélvédőre nyomatom akkor valamivel jobb,de ugyanúgy alig látni.
Esőben katasztrófa.
Bizony az lehet, amit az első írt.
Nem feltétlenül látható helyen, hanem akár ajtóburkolat alatt, műszerfalnál, elég hülye helyeken tud megállni a víz, és akkor így jársz, mert ugye a kocsi főleg télen mindig be van csukva, azt a pici levegőt meg, ami benne van, gyorsan megtelíti vízgőzzel egy kis "pocsolya" is.
Esetleg az ablakmosó csöveit nézd meg, lehet ereszt egy tömítés és a szélvédők helyett valahová a kocsiba nyomja ki a folyadékot. Bár ez esetben folyton éreznéd az illatát ha beülsz.
Jó lenne tudni milyen autó. Azoknál miknél kint van a pollenszűrő a fülkén kívül gyakori, hogy a szírő környékén áll a falevél törmelék és esőben az is brutál párásodást okoz.
Vannak típusok amik erősen hajlamosak beázni ( Audi A6 C4,C5, Passat B5 ) és a beázást nem kíséri dohos szag, e miatt szintén előfordulhat.
Szóval első körben jó lenne tudni milyen autóról van szó.
Olvasd el a kocsihoz mellékelt kezelési, és karbantartási kézikönyvet.
Nos ott jelzi a gyártó, hogy belő párásodáskor a klíma használatával nagyon gyorsan eltüntethető a szélvédőről(is) a pára, a nélkül, hogy vezetés közben törölgetni kellene. Megfelelő irányba állítva, kettes-hármas fokozatban a hideg levegő télen is csodákat tesz..
ellentétben a meleggel.
egy próbát megér. főleg esőben eredményes.
Valahol olvastam:
Vegyél szilikonos macskaalmot és rakjad bele zokniba. Az egyiket az ülés alá, a másikat a szélvédő alá. Állítólag megszünteti a párásodást. Én még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!