Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig érdemes megtartani 1...

Meddig érdemes megtartani 1 autót?

Figyelt kérdés
Az ismerőseim közül valaki már több mint 10 éve 1 autóval jár,valaki meg évente másikat vesz. Én most akarok venni 600000ftért amit kb 5 évig meg szeretnék tartani.
2017. nov. 18. 15:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
59%

A gyakori cserélgetésnek vannak praktikus okai is:

1.) Jó áron el tudod adni és minimális ráfizetéssel vehetsz helyette egy jobb autót.

2.) Emiatt mindig "modern", pár éves fiatal autó lesz alattad, olyan ami nincs szétkopva, szétesve.

3.) Ha ezt sokáig csinálod, akkor előbb-utóbb elérsz egy olyan szintet, hogy luxus autókat fogsz cserélgetni úgymond filléres ráfizetéssel. Ráadásul ezeket könnyebb is lesz eladni drágán, mivel a célcsoport ebben a kategóriában már nem annyira árérzékeny.

4.) Nem alattad rohad szét az autó, megkockáztatom, hogy szervizeléssel sem lesz gondod, mert mire valami baja lenne, arra már rég eladod.

De röviden összefoglalva a lényeget: Gondolj bele, hogy hogyan jössz ki jobban? Ha 20 évig használsz egy autót, amit eleve használtan veszel mondjuk 600-ért és utána eladod egy 100-asért vagy ha ugyanezt az autót használod pár évig, eladod 400-ért és veszel helyette egy jobbat, majd ugyanezt eljátszod? Az első verzióban tök jó, kaptál egy 100-ast a kocsiért, kb. semmi nem tudsz venni rajta, hacsak nem teszel hozzá zsebből még 400-a legalább. A második esetben pedig kapsz 400-at a kocsiért és mondjuk egy 200-at ha hozzáteszel, akkor már egy jót vehetsz helyette.

2017. nov. 18. 22:31
 12/13 anonim ***** válasza:

" Ha ezt sokáig csinálod, akkor előbb-utóbb elérsz egy olyan szintet, hogy luxus autókat fogsz cserélgetni úgymond filléres ráfizetéssel. Ráadásul ezeket könnyebb is lesz eladni drágán, mivel a célcsoport ebben a kategóriában már nem annyira árérzékeny. "

Igen, ezt a szintet sikerült nekem is elérni már, 12 eladott autó után. Igaz, hogy minden eladott autó árát megpótoltam még párszázezer forinttal, vagy akár 1 millió forinttal is, hogy a következő autóm erősebb, nagyobb és jobb legyen, de ez nekem nem okozott gondot, ki tudtam gazdálkodni. A mostani autóm majdnem 6 milla volt, így sikerült megvenni, hogy eladtam az előzőt és megpótoltam. Hirtelen a semmiből soha nem tudnék előszedni 6 millió forintot egy autóra, de így sikerült. És egy Opel Kadettől indultam, az volt az első autóm, már akkor is nagyon olcsó volt, aztán lassan megmásztam a ranglétrát.

2017. nov. 19. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk nem divat az autó cserélgetése, faterom 7-8 évig használ egyet, utána veszi a következőt. Nem a leggazdaságosabb, mert pl. vett egy új autót 4 millióért, 12 évvel később 500 ezret ajánlottak érte. Mondjuk ő elvből nem vesz használt autót. Az enyém most 15 éves, sokan mondják, hogy adjam el, de közel 400 ezer km-rel senki nem venné meg, vagy ha valami mégis, annyi pénzből max. biciklik tudnék venni. Úgyhogy még legalább 10 évig tervezem használni, ha kell, akár egy motorfelújítással, mert ennél jobb kocsit nem tudnék venni annyi pénzből, amit erre kell költeni.
2019. máj. 13. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!