Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány km-t bír ki egy benzinmot...

Hány km-t bír ki egy benzinmotor mielőtt komolyabban hozzá kell nyúlni?

Figyelt kérdés
1.4 90LE. Astra H
2017. nov. 12. 17:28
1 2
 11/20 Ttibo ***** válasza:
21%

"Azért ezt te sem gondolod komolyan :D ha megkapja amit kell 4-500.000 km megvan. "

Mutasd már meg nekem azt az autót amelyik komolyabb hozzá nyúlás nélkül 400.000km-t futott!

2017. nov. 12. 18:42
 12/20 anonim ***** válasza:

"Porlasztó van benzinesben is... nem azt írta a kolléga, h porladztó csúcs.

Porlasztó, befecskendező, injektor, egyre megy."

Az injektor a befecskendező, a porlasztó a karburátor. Két különböző dolog.

11:

[link]

[link]

2017. nov. 12. 18:49
 13/20 anonim ***** válasza:
11# van ilyen sok. Nekem volt 540ezerrel is. Viszoooooooont nálunk ezek úgy futnak, hogy 150ezer az óra szerint. Szóval amikir 400 lesz benne, az már 650. Itthon ezért ritkább ;)
2017. nov. 12. 18:59
 14/20 anonim ***** válasza:

“Az injektor a befecskendező, a porlasztó a karburátor. Két különböző dolog.”

Na, ennek inkább nézz utána!

Porlasztó az általános karburátor is, porlasztó a befecskendező szelep is, a porlasztó a porlasztócsúcs is, porlasztó az injektor is. Ez egy gyűjtőnév, nem tulajdonnév.

2017. nov. 12. 19:02
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mutasd már meg nekem azt az autót amelyik komolyabb hozzá nyúlás nélkül 400.000km-t futott!"

Percenként jön szembe ilyen veled. Talán te is ilyennel jársz, csak nem tudsz róla.

2017. nov. 12. 19:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Dízel amúgy 2.0

De valamilyen apró hiba mindig jönni fog.m lehet elmesz vele 400ezret gond nelkul es it jon majd a szoposor de ez barmikor megtortenhet. Tipushibákat ki lehet javítani cserével de ugy ez mar koltség. Nagyobb motorhiba nélkul azért illik 300at elmennie. De mindig szamolj arra hogy egy kotelezo szerviz hoz magával par aprobb javitast is

2017. nov. 12. 19:11
 17/20 anonim ***** válasza:

Egy a kérdésben szóban forgó z14xep motoros kombi H Astrát tőlünk a cégnél most nyáron selejtezték le.

A leselejtezés, nem azt jelenti, hogy eladták a bontóban, hanem hogy meghirdették, eladták.

Egyáltalán nem bántak vele kesztyűs kézzel, minden nap más vitte, nem volt gazdája. Sokszor volt, hogy én töltöttem rá az olajra, mert minimum alatt volt a szint, de senkit nem érdekelt. Hidegen nyomták neki rendesen, ez sem hatott meg sokakat a kedves kollégák közül.

A lényeg 320.000km-rel adták el. Komolyabb probléma sosem volt vele. Az olajat már csipegette rendesen, mint minden korabeli Opel benzinmotor, aminél betartották a 30.000km-es ajánlott olajcsere intervallumot. De ezen kívül semmi...

2017. nov. 12. 20:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Minden valamire való motor, ami megkapja a normális karbantartást, elmegy 400ezret. Ami nem, az annyit is ér. Persze sok függ attól is, hogy városban vagy hosszú távon kerül bele az adott futás, egyrészt a hidegindítások, másrészt az üzemórák száma miatt.

Az én autóm 21 éves, óra szerint 320ezer km van benne, és köszöni a motor, nagyon jól van. Tekintve, hogy 15 évesen vettem, egyáltalán nem biztos, hogy ez az óraállás valós. Bár van vezetett szervizkönyve, de az utolsó pecsétek ugyanabban a vidéki szervizben kerültek bele, így nem sok reményt fűznék hozzá, hogy valósak. Láttam hirdetve Octavia II 1.6 benzint 560ezer km-rel, és még az is ment.

2017. nov. 12. 20:37
 19/20 anonim ***** válasza:
4-600 ezret simán, gyári, bontatlan Vectra A-t láttam 300+ al, pedig az kőkorszaki technika ehhez képest.
2017. nov. 12. 21:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Régebbi munkahelyemen volt ilyen kocsi, városi lóti-futinak, kb. 100 fő vezethete, képzelheted, hogy mennyire kímélték. Mivel autókölcsönző és szervíz is volt egyben a cég, így a karbantartásokat legalább mindig időben megkapta.

Valószínűleg ennek (is) köszönhető, hogy a kereskedő, aki végül elvitte, szemrebbenés nélkül visszatekert 200k-t. Ebből saccolható, hogy nem kevés volt benne és megbontani pedig nem kellett.

2017. nov. 13. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!