Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztonsagos e, ha a felni...

Kujcy kérdése:

Biztonsagos e, ha a felni kozepen levo luk nem ul ra pontosan a kerek agyra?

Figyelt kérdés
Szoval a csavarok tokeletesen illeszkednek, csak a felni kozepen levo luk kicsit nagyobb mint amire ra kene ulnie. Nem vagyok szerelo s ezert nem tudom a nevet annak a kis "izenek" amire szerintem ra kene ulnie.

2017. nov. 7. 14:11
1 2
 11/13 veterán vas ***** válasza:

Tessék mondani, mi van azokkal a típusokkal, amelyiknek gyárilag teljesen sima a felfekvő felület, azaz nincs semmiféle perem, nem áll ki a kerékagy, de még egy vacak illesztő-tüske sincs?

Vagy mi a helyzet a középfurat nélküli telefelnikkel? /mert olyan is van ám/ ;)

2017. nov. 8. 16:11
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves valaszolok! Nagyon koszonom a sok hozzaszolast en is kerdezoskodtem tobb gumisnal, mindenhol az elso kerdes, hogy acel vagy alu felnirol van e szo. Acel felni. S mindenhol ugyan azt a valaszt kaptam "nem szugsedes". Elolvastam a cikket is abban is csak az alufelnirol irta, hogy szukseges. Nyari kereket csereltem telire. Mentem is az autoval kb 300 km-ert. ra is huztam a csavarokra s abszolut egy picit sem raz sot semmi kulonoset nem vettem eszre, pedig nagyon odafigyeltem. Egyebket a felni is meg a gumik is teljesen ujak.
2017. nov. 9. 02:11
 13/13 anonim ***** válasza:

a központosítás a célja, helyesen a neve nem tehermentesítő hanem központosító gyűrű. Tegyük fel valaki nem átlósan húzza meg a csavarokat és nem használ központosító gyűrűt akkor a rossz irányból meghúzott csavarok, és esetleg ha valamelyik jobban valamelyik kevésbé van meghúzva akkor rázni fog nem lesz központozva. Erre van a gyűrű, ha az van, akkor szinte bárhogy meghúzhatod a csavarokat mert a gyűrű középen tartja a közepét így nem fog rázni.

Szerintetek, hogy tehermentesítene egy 500 ft-os pár mm-s műanyag egy több tonnás autót?

A rázásmentes tökéletes illeszkedés a célja, lehet kúpos a csavar de, ha nem hajszálpontosan egyformán vannak bent a csavarok akkor már "elmászhat" az a mértani közép ahol a felni közepének lennie kell, ezért van központosító. (Tévesen tehermentesítőnek hívják.)

U.I.: Igen, van autó amin gyárilag sincs, ott a felfekvő felületet kell tökéletesen megtisztítani, hogy a felni és a kerékagy illeszkedése közt ne legyen semmi hézag, és a csavarokat egyforma nyomatékra húzni.

2023. ápr. 17. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!