Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek friss...

Milyen autót vegyek friss jogsival 6-800ezerert?

Figyelt kérdés
Nemrég szereztem jogosítványt és karácsony körül szeretnék venni 1 autót 6-800ezerert. 2000eleji autóra gondoltam és 100lóerő körül legyen mert városon kívül is szeretném használni. Keveset fogyasztjon ha lehet es kevés szervizkoltsege legyen. Seat leonokat és ibizakat néztem ezért ezekről is szeretnék véleményeket hallani. Mindenféle autót meghallgatok :) előre is köszönöm a segítséget!

2017. nov. 3. 19:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Mazda 323-at vegyél. A motorja elpusztíthatatlan, kívül belül szép, jól meg van tervezve, és japán.
2017. nov. 3. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Olyan középszarok az akkori VW konszern autók, de legalább olcsó hozzá az alkatrész. Normális japán ennyiért nem igazán kapni, de azért nézegesd őket, hátha te leszel a mázlista, aki kifog egy normálisat.

Leonok sajnos sokszor hülyegyerekeknél kötöttek ki, így nehezebb szerintem jót kifogni. Ibizából talán esélyesebb. Ezeknél nagy előny, ha találsz normális állapotú 1.9 TDI-t, azok talán a legjobb motorok, ami valaha a VW konszernnél született, csak sok a millió km-es és a tuningolt. Rosszabb esetben mindkettő egyszerre. :)

A Mazdák amúgy műszakilag korrektek, de sajnos a karosszéria gyenge pontjuk, erősen hajlamosak rozsdásodni, akár a sokkal drágább, fiatalabb kategóriában is.

Kis autóból amúgy 1.4-gyel is el lehet közlekedni városon kívül, a Fiesták pl. állítólag elég jók ebből a korszakból. "Vasaló" Swiftek sem túl szarok, csak arra kell figyelni, hogy ha 1.3-as, akkor lehetőleg igazoltan legyen felújítva a váltója, mert elég alacsony futásnál szét szokott esni bennük az egyik csapágy.

G Astrából is lehet talán kifogni normálisat, itt utána kell járni, hogy melyik motort érdemes keresni, nem mindegyik jó. Nekem hánynom kell a belterétől, de ebből az összegből jó választás lehet.

Általánosságban azt mondanám, hogy ne szűkítsd le túlságosan 1-2 típusra, hacsak nem érsz rá keresgélni hónapokat. Ne tűzd ki, hogy Karácsonyra meglegyen, mert akkor könnyen beleugorhatsz valamibe, amit később megbánsz. Magánszemélynél jobbak az esélyeid normális autóra, de velük is vigyázni kell, ugyanúgy képesek átverni, mint a nepper. A vételáron és adminisztrációs költségeken kívül jó, ha marad 150-200ezer Ft az alap karbantartásokra (olaj-, vezérlés csere, kopó alkatrészek, gumik cseréje, kisebb javítások). Ezekre szinte mindig szükség van.

2017. nov. 3. 20:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Seatom volt több is (Toledo, Altea, Ibiza), az általad említett 101 lovas 1.6 MPI-vel is, ami nagy hátránya ezeknek, hogy a városban igencsak sokat fogyaszt nagy átlag 8,5-9, de 10 fölé vinni sem művészet, igaz országúton le lehet vinni 7 alá, illetve pályán 130-as tempóval 7,9 (klímával klíma nélkül mindegy, mert váltótól függően 3800-4200-at forog már ott). Arra azért kell számítani, hogy ennyi idősen főleg idegesítő elektronikai problémák fognak előjönni (pl. elektromos ablak 3-ból 3 Seatomnál feladta, műszerfallal 3-ból 2-nél volt probléma), azon felül pedig a következőkre lehet még számítani: széthulló futómű (bár ez szinte minden nyugati autóra igaz a magyar utakon), termosztát (összes 10-en éves VW-re jellemző, 1-2 évet húzott ki csak egy, utána csere), fojtószelep (ez csak az újabbnál jött elő), illetve olajfogyasztás 1-2-3 deci futott km-től függően (nem egy Opel ecotec, hogy dönteni kell bele, de két csere között bizony figyelni kell és időnként után tölteni). Általánosságban motorikusan szinte elpusztíthatatlan az 1.6-os benzines, csak az olajra, vízre kell figyelni, viszont a többi része az autóknak nem egy Suzuki Swift, hogy soha nem romlik el semmi, időnként el fog ez-az romlani, de legalább olcsó hozzá az alkatrész, mert itthon rengeteg VW fut és a Seatok is egyen VW alkatrészekből épülnek fel. Kicsit hosszúra nyúlt a válaszom, de remélem sikerült képbe kerülni a 10-en éves Seatok kapcsán.
2017. nov. 4. 00:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazából Seat leonokat neztem 1.9tdi motorral azok közül is a 110lovasat arrol mi a velemenyetek?

Mazdád nem szeretnék mert nagyon rozsdasodik azt olvastam.

Benzinestől kicsit félek mert nagyon sokat esznek vagy szerviznél visszajon az ara?

2017. nov. 4. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!