Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A vezérműszíjat, vízpumpát és...

A vezérműszíjat, vízpumpát és görgőket mennyi idő alatt szokták kicserélni az autószerelők?

Figyelt kérdés
2017. nov. 3. 17:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Típusfüggő. Van amelyiknek az elejét le kell bontani ehhez.
2017. nov. 3. 17:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Autó és szerelőfüggő, de több órával számolj, típustól függetlenül. Attól is függ mennyire megy zökkenőmentesen a dolog (esetleges berohadt csavar, stb...) Nekem a Suzukin 2 óra alatt megvolt, magam által.
2017. nov. 3. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
1 munkanap
2017. nov. 3. 17:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Octavia 2 Fl: 3 óra
2017. nov. 3. 19:21
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm!

Ha szerelés után elszakad a vezérműszíj és tönkre megy emiatt a motor akkor vállalnak érte felelősséget a szerelők vagy ezért is nekem kell majd fizetnem? Bevallom őszintén nem igazán bízok az autószerelőkben,főleg ebben az országban.Hallottam már olyat hogy 1 nap alatt elszakadt valakinek a vezérműszíja mert a szerelő összekontárkodott valamit

2017. nov. 3. 19:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha nem bízol a szerelőkben akkor keresel egy márkaszervizt vagy egy nevesebb nagyobb szervizt/szervizhálózatot és csinálod ott. Valszeg drágább lesz, mint Jóska a sarkon, de kevésbé kell tartani a tákolástól.
2017. nov. 3. 19:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Audi A6 például 2 nap.
2017. nov. 3. 23:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Számlára dolgozzanak és az alkatrészt is számlára vedd vagy ők vegyék arra. Az a baj hogy ha el is szakad nagyon nehéz bármit is bizonyítani. A gyártó a szerelőre mutogat hogy ő nem húzott meg egy csavart a szerelő az alkatrészgyártóra ,hogy anyaghibás volt a szíj görgő. A lényeg hogy nem fizet senki és lehet több éves perre menni műszaki szakértő jelenlétében motort bontatni (nem két fillér) aztán annak véleménye alapján lehet indítani a pert vagy peren kívül megegyezni. Már láttam ilyen bukott ügyet ahol szerencsétlen tulaj dobhatta ki a kocsit gazdasági totálkárral.
2017. nov. 4. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Elvileg a szerelőnek vagy az alkatrész gyártójának vállalnia kell a felelősséget szakadás vagy egyéb probléma esetén.

Gyakorlatban viszont csak a nagy és tőkeerős szervizek tudják ezt anyagilag is vállalni, ha tényleg elszúrtak valamit vagy anyaghibás volt a termék. Én ezért vezérlést eddig csak márkaszervízben cseréltettem, természetesen horror áron. Cserébe nem kell aggódnom.

Több ismerősöm a Bosch szervízhálózatra esküszik, hogy ők is elég profik és korrektek. Természetesen drágák is, de azért nem annyira, mint a márkaszervíz.

2017. nov. 4. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!