Lehet ezt használni forgalomban? (többi lent)
A linken megvásárolható terméket lehet-e hivatalosan közúton használni, tiltja-e bármilyen törvény/rendelet?
Nálunk is kapható lézeres ködlámpa néven, de az nem jelent semmit. A villogó vörös kerékpárlámpa is tilos volt, de meg lehetett venni.
Próbáltam utánajárni, de nem jártam sikerrel. :-)
A ködlámpa használatot szigorították az idén. De hogy ez hova sorolható, s milyen jogszabály vonatkozhat rá, nem tudom.
Elég pontosan le van írva, hogy az autókon milyen lámpák lehetnek, melyek a kötelezöek, és az is szabályozva van, hogy a lámpák milyen színű, és erősségű fényt bocsáthatnak ki.
Szinte biztos, hogy a linkelt "csodalámpa" nem felel meg az EU szabályoknak, Amerikában lehet egyedi világitással cifrázni az autót, Európában nem.
A ködlámpa használatát amúgy is korlátozzák, már azért is büntethetnek, ha az egyébként szabályosan szerelt ködlámpát olyankor haszmálja a vehető, amikor annak használata nem indokolt, nincs sűrű köd.
Legelőször tisztázni kellene, hogy mi is ez tulajdonképpen? A leírás hol parkoló lámpának, hol helyzetjelzőnek, máshol ködlámpának, vagy éppen távolságmutató lámpának titulálja (pl. az utolsót a magyar KRESZ nem ismeri)
Amúgy tök mindegy, mert minden lámpáról/fényforrásokról szóló előírás első mondata általában az, hogy jóváhagyási jellel (E)kell rendelkeznie.
Gondolom pont ez az egy jelzés hiányzik róla. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!