Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy kamion motorja miért csak...

Egy kamion motorja miért csak 2500-ig pörög kb? Addig éri meg huzatni a nyomaték miatt vagy nem értem. És miért van akkora hangjuk, mint egy sima motornak mondjuk 6000-ren?

Figyelt kérdés

2017. nov. 2. 23:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Az egyébként igaz, hogy a tehetetlenségi nyomatékból olyan erők lennének ami szét vetné a motort"

A tehetetlenségi nyomaték a forgó mozgásnál annak felel meg ami a tömeg egyenes vonalú mozgásnál, a tehetetlenség mértéke.

Tömegerőkre gondoltál inkább.

2017. nov. 3. 07:57
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

A lőerő képlete: nyomaték×fordulqt=teljesitmény(kw ban)

Ezek a motorok az alacsony tartományra vannak optimalizálva. A dízel alacsony tartományban a leggazdaságosabb, ahol a legnagyobb a nyomatéka.

Az alacsony fordulat eredmenyzei hogy 1 millió km után is megy. Gondolj bele egy 15 éves kamion kb megy napi 600 kmt kb. 15x365+600= az úgy kb 3.3 millió km.

Na jó többet mennek mint 600 de a szabadsag, szünet miatt írtam kevesebbet.

2017. nov. 3. 08:27
 13/16 crudy ***** válasza:

Basszus tenyleg alapjaratot irtam. Nem azt akartam. Es de, tehetetlensegi nyomatekot akartam, amibol persze egy redukalt mennyiseget szoktak megadni es hasznalunk. De ha nem azzal szamolunk akkor ennek a nyomateknak a forgastengelye nem egyezik a forgo test forgastengelyevel. Ugye ebbol lesz a himbalozas. Igen, tomegero a lenyeg ha az a problema h pl a dugo kiverte a hengerfejet. :D.

John most lehet jobban teszem ha felevenitem tanulmanyaimat a tehergepekrol. Ranezek erre es arra :D

2017. nov. 3. 08:33
 14/16 anonim ***** válasza:
47%

Összességében ezek igy jók. A lóerő, nyomaték, fogyasztás pont el van találva.

Jobb lenne ha a személy kocsi motorok is ezután mennének. Páldául: 40 tonnát el visz 30 literes

fogyasztással.

Na akkor 1 tonna kb 0.75 liter.

Lehet számolni, akkor egy személykocsinak ha 2 tonna össz súly, kb 1.5 l lenne a fogyasztása !!!

Tehát nagyon jól ki van találva.

Persze ha forditva számolnánk, 1 személykocsi 1 tonnát ha 3 literrel visz el, akkor a kamion pörgős motorral, 120 l lenne a fogyasztás.

2017. nov. 3. 08:53
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

14-es jól írja...

simán meglehetne oldani autóknál is a pár literes fogyasztást nagyobb motorral...

csak ugye ez a gyorsulás rovására menne, na meg nem kedvezne az autógyártóknak, hogy több százezer km után sem megy tönkre a motor :)))

2017. nov. 3. 11:37
 16/16 anonim ***** válasza:
47%
azért ne felejtsétek el, hogy a kamionok fogyasztási és teljesítménygörbéjét 85 km/h-hoz lövik be. Szerinted ez hogy lenne megvalósítható egy személyautóban?... olyan 130 körül már 2500-on felül pörögne, hacsak nem találnak ki hozzá valami huszon akárhány fokozatos váltót, de annak már tényleg semmi értelme nem lenne :D
2017. nov. 5. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!