Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány nélkül lehet...

Jogosítvány nélkül lehet autót venni saját névre?

Figyelt kérdés
Most csinálom a jogsit, de még csak a kreszen vagyok túl. Viszont egy ismerősnek van egy eladó autója, és bőven ár alatt eladná az ismeretségre való tekintettel :-)
2017. nov. 2. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, megveheted.
2017. nov. 2. 09:58
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Gépjármű tulajdonosa lehet valaki egynaposan is.

Az ár alatti kocsival viszont csak óvatosan!

2017. nov. 2. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Azt szokták mondani, üzletben nincs barátság.

Vagy szerinted a két szép szemedért bukik több-tízezret???

Amúgy igen, bárki lehet gépjármű tulajdonos. Csak nem vezetheti. És egy autót nem csak a tulajdonosa vezethet, hanem bárki.

2017. nov. 2. 10:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Már át van nézve az autó, minden oké vele. Csak azért adja ilyen olcsón, mert neki már van másik, meg sok éves barátságot ápolunk. De azért köszönöm a jótanácsot :)
2017. nov. 2. 10:35
 5/8 anonim ***** válasza:
22%

Sose értettem ezt a BARÁTI ÁR fogalmat!

Ha eladok egy autót barátnak és azt mondom, hogy baráti ár, akkor az én szemszögemből azt jelenti, hogy többet ad érte mint egy idegen, és ez nekem jobb (anyagi oldalról megközelítve). Miért lenne nekem jobb, ha olcsóbban eladom az autót, mint amennyiért szerettem volna???

Ezt most sokan nem fogják érteni, ebben biztos vagyok! :)

2017. nov. 2. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5 azért jobb neked, ha olcsóbban adod, mert a barátod örülni fog neki. emiatt te is boldogabb leszel. (ha egészséges az agyad természetesen, általában örülünk szeretteink boldogságának)

emellett még azért lehet jobb, mert ha neki lesz valamije ami neked kell, akkor olcsóbban odaadja (vagy nem, baráttól függ)

elég fos életed lehet, ha ilyeneket eddig nem tapasztalhattál.

2017. nov. 2. 13:03
 7/8 anonim ***** válasza:
43%
A kérdező csak ismerőst írt, nem barátot. Engem mindig az ismerősök akartak leginkább átverni, kevés sikerrel.
2017. nov. 2. 20:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Valóban a kérdésben ismeretség szerepel. Lentebb már barátságot írtam. De ha óhajtod, pontosítok: 6 éves korunk óta barátok vagyunk, (mivel 28 múltunk mindketten azt hiszem egy ilyen hosszú kapcsolat kiérdemli a barátság szót) így megbízom benne, és a piaci ár kb feléért adja az autót. És igen, azért adja ennyiért, mert megteheti, és tudja, hogy nekem ezzel örömet okoz :)
2017. nov. 3. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!