Soknak számít ez az olajfogyasztás egy 14 éves autótól?
Figyelt kérdés
144.000 km van benne. 2200 km-el ezelőtt volt bele olaj töltve, kb. 2,4 liter. Ma néztem meg a nívópálcát és dobtam egy hátast majdnem. A leg-leg-legalján volt az olajszint. A kiegyenlítő tartály is elég érdekes, a falára olaj van rakodva. Maga a hűtővíz tiszta. A motorblokkon folyást nem látok, de olajos a külseje. Az autó egy 1.0-s benzines opel corsa.2017. okt. 30. 15:35
1/12 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, tehát 2200 km-el ezelőtt volt benne olaj CSERÉLVE.
2017. okt. 30. 15:36
2/12 A kérdező kommentje:
10W40-es Eneos van benne.
2017. okt. 30. 15:37
4/12 anonim válasza:
ha hajtod és nyomod neki akkor is szerintem ez sok. Mondjuk Opel. nagy olajzabálók. Nekem is volt, állandóan töltögetni kellett.
5/12 anonim válasza:
kérdés, milyen olajat használtál régebben? milyen csereperiódusok voltak?
ezt a blokkot már megfőzték egyszer, vagy volt egy fagyás-repedés, vagy valami, ami miatt kilökte az olajat a víztérbe.
amúgy sok az olajfogyasztás. elvileg 0,7 liter/ezer km a maximum, a felett gáz van..
6/12 anonim válasza:
Hőcserélő csere, azért olajos a kiegyenlítő tartály fala
7/12 A kérdező kommentje:
4 éve vettem, állítólag az előző tulaj egy nyudíjas nő volt. 3 éve volt benne cserélve hengerfej és vezérmű szett, mert tele volt olajsárral. Rendszeresen cseréltem benne olajat, igazából még a 10.000 km-t sem vártam meg. A hengerfej csere után már 2.000 km után cseréltem olajat, mert úgy nézett ki benne, mint a szurok. Amiket raktam bele: Agip 10W40, Valvoline Maxlife 5W40, most meg Eneos 10W40. A Valvolinet szabályosan zabálta. 8000 km után cseréltem benne olajat és az alatt majdnem egy másik kannával is bele kellett öntenem. A kiegyenlítő tartály amúgy nyár óta kezd olajosodni, előtte egyáltalán nem volt ilyen. Lehetséges, hogy megint a hengerfejjel lesznek gondok? Mit tudok tenni most így vele?
2017. okt. 30. 16:18
8/12 A kérdező kommentje:
Ja és dolgozni járok vele. 106.000 km-el vettem. Tehát én kb 40.000 km-t tettem bele 4 év alatt, ami azthiszem azért nem olyan sok. Hajtani egyáltalán nem hajtom, egyszer ajánlották egy autószervízben, hogy kicsit használjam intenzívebben, de hát kösz... Munkába járni használom szinte csak, ami napi 40 km.
2017. okt. 30. 16:21
9/12 anonim válasza:
pedig nyögdíjas női tulajtól csak jót lehet venni, életkor is számít de egy 144ekm autónak még ha opel is egy kicsit sok szép élete lehetett annak a motornak
10/12 anonim válasza:
Persze a 10 éve halott nemdohanyzó nőtulajdonos a legjobb eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!