2-3 deci olajfogyasztás?
Adott egy 2,2-es dízel Mazda 6.
10.000km-ként szoktam benn olajat cserélni fixen. Mikor leengedem és hagyom kicsöpögni, vissza szoktam tölteni a régi olajon flakonokba, viszont mindig 2-3 decivel kevesebb jön le mint ami friss olajként belekerül.
Teljesen sehogy sem csöpöghet ki, ezt megértem, viszont 2-3 deci akkor sem tud fennmaradni a motoron, szóval ezt valószínűleg " megeszi " a motor.
Ekkora olajfogyás 10.000km-ként még megengedhető, vagy ideje lesz átnézetni a motort? ( Bár csak 168.000 van benn fixen, és 0 kilométeresen került hozzám, szóval ez biztosan ennyi. )
A gyártók 1 decitől 1 literig elfogadható értéknek tartják az olajfogyasztást 1000!!! km-en.
Egy 2.2-es dízelnek 2-3 deci abszolút elfogadható ennyi fogyasztás. Viszont tessék figyelni az értékeket és adott esetben utántölteni 2 olajcsere között.
Nekem a 16 éves rohangálós 1.6 Swiftem megeszik 1dl-t 1000km-en, de ennyinél még nem kell felújításban gondolkozni, ahogy neked sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!