Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezhet olyan, hogy megáll...

Létezhet olyan, hogy megáll magától az olajfogyasztás?

Figyelt kérdés

Van egy BMW E46 316I facelift 2003 kocsim, és eddig minden hétvégente nézegettem az olajat, mert minden heten levezettem 130 kilométert. Volt mikor kellett utána töltenem, de az utóbbi egy honapban abszolút nem is fogyott. 5w30-as olajat használok, s eddig is amikor félen volt, akkor feltőltöttem teljesen. Mi történhetett vele, hogy most nem eszi?

Tudom ennek örülnöm kellene, de azért kicsit félek.

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

2017. febr. 27. 17:48
 1/5 Tomcatters ***** válasza:
Haat ,lehet belsotomitetlenseg ,keveredik a benzin az olajjal,nyisd ki az olajbetoltonyilast es szagold meg nincs-e benzinszaga nezz ra betoltonyilas sapka belsejere nincs e trutyis szurkesfeheres lerakodas ...stb hutoviz nem e olajos ... stb
2017. febr. 27. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Olajkokszlerakódás tömítő hatása miatt is lehet ESETLEG.

De nem jellemző.

Inkább mérési pontatlanság.

2017. febr. 27. 19:05
 3/5 anonim ***** válasza:
De nem kell teljesen feltölteni. Pont elég neki ha félig van. .
2017. febr. 28. 05:30
 4/5 veterán vas ***** válasza:

Nagy baj lehet, ha 130 kilométerenként kell nézegetni a nívópálcát.

/mondjuk ha pl. Debrecenből elautózol Győrbe és vissza, akkor útközben négyszer(!!!) ellenőrzöd az olajszintet?

Aztán egyszer csak megáll a olajfogyasztás..... ;)

Nem lehet, hogy valamit elnéztél?

2017. febr. 28. 10:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem néztem el. Minden hétvégén ellenőriztem, és régebben volt, hogy fogyott némi adag. Most abszolút nem fogy, s kb. 3/4-en tartsa a szintet. Le is fényképeztem alkalmanként, mert én sem hittem a szememnek... Jól lakott olajjal, vagy mi lehet vele? Talán az, hogy az első tulajdonos más olajat használt? Pl. Castrol-t? Mert én most BMW Longlife olajat használok.
2017. márc. 1. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!