Van egy Piaggo nrg mc2 robogóm. Mért van az, hogy tompitottan az egyik távolságin pedig a másik oldali első izzó világit? Illetve, hogy a víz hőfok mérő nem mér?
A vízhőfokmérőnél szó lehet a műszer belső hibájáról, érintkezési problémáról, illetve a hőgomba meghibásodásáról. A próbalámpa nevezetű eszközzel meg lehet állapítani, hogy a gombától az óráig van-e elektromos csatlakozás.
A fényszóró pedig nem kizárt, hogy így működik jól. A többoptikás fényszórók mindig is ilyenek voltak: az egyik egység adja a tompított fényt, a másik a távolságit, tehát nem univerzális fényszóróként működik mindkettő. Tompított üzemen tehát csak az egyiknek kell világítania, távfényre kapcsolva viszont általában égve marad a tompított is. De nem ismerem ennek a típusnak az elektromos kapcsolását, lehet, hogy az áramfejlesztő kis teljesítménye miatt nem akarják egyszerre működtetni a két izzót.
Próba lámpával mégis, hogy kell ellenőrizni?
Nekem tompitottan az egyik lámpa ég, távolságin pedig a másik.
a lámpával kapcsolatba, nekem is volt mc2-őm, mindkettő világított tompítotton meg távolságin is, 15/15 watt-os izzó volt benne mintha.
A hőfokmérőt leellnerőrizheted simán ha lehúzod a hőgombáról a csatlakozót és hozzáérinted a motorblokkhoz, telyesen fel kell ugorjon a tű az órába. Ha nem mozog akkor vagy kábel szakadás van vagy az óra ment tönkre.
Jó munkát.
Köszönöm a segítséget!
Kipróbáltam és téleg csak a hőgomba ment ki, mert mihelyst hozzáért a csatlakozó a hengerhez a mutató fel mozdult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!