Baj ha ennyi hűtővíz fogy az autómból?
Ma megnéztem a hűtőfolyadék szintet, és a minimum alatt volt jóval, viszont a kiegyenlítő tartály tele volt folyadékkal. Kb fél évvel ezelőtt töltöttem fel a min és a max közé, mert előtte is a minimum alatt volt, amikor megvettem az autót. Normális, hogy fél év alatt, kb 2000 km mentem ennyi idő alatt, hogy ennyi hűtővíz fogy?
9 éves Ford Fiesta, 1.3 as benzinen autóról van szó.
Nagyjából így néz ki a tartály ami az autómban van: [link]
És ahol megy bele a felső vezeték ott megáll pár deci folyadék. És az külön van a lenti folyadéktól (a képen ahol az alsó vezeték van) és ott van a min és a max jelzés. Tehát a folyadék 2 helyen van, és csak ami az alsó részben van azt a szintet lehet ellenőrizni a min max jelzéssel.
Na tehát. Normális esetben az hűtőrendszer egy zárt kör amiben vákum van (nincs levegő). Ha mész az autóval és az eléri az üzemi hőfokot akkor a kiegyenlítő tartályból az eddiginél is több folyadékot fog igénybe venni hiszen nyit a termosztát és ezzel a hűtő is használatra kerül. Miután leállítod az autót a folyadék nem tér vissza egyből a tartályba de ha 30 percel később nézed meg a szintet ne adj isten leveszed a kupakot akkor már a valós szintet fogod látni. Attól hogy a visszafolyó résznél van egy külön rész azzal nem kell törődni, az érdemi rész az ami a min és max közé esik
Többet nem tudok tenni a cél érdekében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!