SOS! Hogyan szereljem meg? Légyszi választ!
Simsonomnak szarok a tömítései..
A henger és a blokk között, meg a henger és a hengerfej között.
Nos, tömítésem már van, csak félek szétszedni..
Hogy kell?
Azt tudom, hogy a hengerfej tetején lévő 4 db 10-es anyát lecsavarom, és akkor lehúzom a hengerfejet.
És utána ugye ott lesz a dugattyú és a henger.
Ha a hengert lehúzom, akkor a dugattyú ott fog lógni a hajtókaron? a gyűrűk nem esnek le? Félek, mert ha rosszul rakom össze akkor a hengert összekarcolhatja..
Légyszi segítsetek!
Előre is kösz
nem nagy dolog.Én is cseréltem már ott tömítést.csak annyi hogy lecsavarod a 4 csavart óvatosan lehúzod a hengerfejet a dugattyúról és a hengerről és már szét is van szedve.Ja és a gyűrűk nem fognak leesni mert a dugattyú nem fogja engedni szóval nem lesz gond.
Az össze szerelésnél azért figyelj rá hogy a csavarok jól meglegyenek húzva mert ha nincs meghúzva rendesen akkor a tömítésnél ereszteni fog a levegő és úgy nem jó de viszont ne húzd meg túl se mert akkor megszakadhat a menet vagy eltörhet a csavar és akkor több munkád lesz vele.
De ha nem vagy biztos a dolgodban akkor inkább kérj meg egy ismerőst hogy csinálja meg vagy együtt csináljátok meg.
1. a henger és a henger fej közzé nem kell tömités!!!!!!!
2. a henger és a blokk közti tömitést mielött belerakod azelött márzsd meg vizben és utánna tegyél rá gépzsírt!!(hülyeségnek hangzik de igy van)
3. ahogy lehuzod a hengert és a hengerfejt ugy lesz ahogy mondtad h logni fog a dugo és nem fog rola leesni a gyürü.
ahogy látod nem értesz a simokhoz szoval az összerakáshoz kérj segitséget!! egy profi magában de egy kezdö nem tudja összerakni még 2 kezdö sem. a légyeg h ha rakjátok össze nagyon ovatosan csináljátok és ha nehezen akar rámenni a henger nehogy kalapácsal üssetek rá!!!!!!!!!!! ovatosan össze kell csusztatni anyi lehet csinálni h egy kics arol 2t vel be lehet kennia henger oldalát és könnyeben csuszi maj a dugora.
Hát igen ottis van tömítés...
És max mit tudok nagyon elrontani?:D
Mit ronthatsz el ?
Ha az egyik anyát beejted a gyertya nyílásán és nem veszed időben észre a rárúgás előtt.
19:50 vok
"1.a henger és a henger fej közzé nem kell tömités!!!!!!"
xD hogyne kellene.A henger és a blokk közé nem kell tudtommal de nem vagyok benne biztos de a hengerfej és a henger közé igen is kell!Ha nem tennél nem tudnád úgy össze szorítani a henger és a henger fej közti rést hogy tökéletesen légmentes össze záruljon.A gépzsíros módszerről meg már halottam valamit de én nem tettem rá mégis jó lett de azért lehet rá tenni.
Utolsó javaslat: www.simson.hu
Regisztrálj (ingyenes), utána hozzáférsz a szerelési,
karbantartási leírásokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!