Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » S. O. S. választ gyorsan...

S. O. S. választ gyorsan légyszi! Mekkora lehet a baj? Többi lent

Figyelt kérdés

Nagyapám autójával kb 15 percig úgy mentem h a kézifék 1 kattanásra behúzva maradt, nem vettem észre csak kb. 10-15 perc után. Neki nem mertem szólni, de fiú havert gyorsan hívtam, azt tanácsolta ne húzzam be a kéziféket, hogy ne égjen rá vagy hogy is mondjam miután leálltam a kocsival, és hogy úgy nem lesz nagy a baj. Engem megöl nagyapám ha nagy a gond, vagy lebukok vagy valami. Szerintetek? Mit tehetnék még? Vagy mit csináljak? Légyszi ne basztassatok én beismerem hogy béna és figyelmetlen voltam, de most a segítségre van szükségem nem a beszólogatásra.

Köszi

2011. aug. 7. 16:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
vard meg meg kihulik a fek,gondolom felmelegedett es ne huzd vissza. Sztem nem veszi eszre.
2011. aug. 7. 16:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, semmi gáz. Életem első egyedüli autózása nekem is behúzott kézifékkel történt. Meg is jegyeztem magamban, hogy elég szar az autó, mert az istennek nem tudtam 3-asnál feljebb kapcsolni, hiába nyomtam a gázt. Kicsit büdi volt, amikor leálltam.
2011. aug. 7. 16:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én első utam -friss jogosítvánnyal a kezemben- úgy indult, hogy elmentem az áruházba apunak sapkát venni. Csak otthon vettem észre, hogy nem engedtem ki a kéziféket. Furcsa volt, hogy lassan ment az autó, de azt gondoltam, hogy nem ezen tanultam, azért megy másképp. Besz@rtam, de nem lett nagyobb baj belőle. Megkérdeztem, tudod, úgy hátulról,hogy mi van, ha valaki nem engedi ki a kéziféket és úgy vezet, a válasz: valami huzalt ki kell cserélni......de nem lett semmi baja.

Ráadásul te kiengedted, csak nem teljesen. Biztosan "kibírta" és nem lesz semmi baj. Bárkivel előfordul, senki sem született autóban, csak nagyképű.

2011. aug. 7. 16:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát a fékbetétek egy éves kopását elérted 10 perc alatt.Esetleg megnyúlt a kézifékkötél is egy kicsit,de azon még lehet állítani.Rosszabb esetben a kerékcsapágyak fogják "megköszönni" a mutatványt a megnövekedett terhelés miatt.

Egyébként nyugi,aki vezet,azzal előfordulnak hasonló bakik.Nálam is maradt már behúzva a kézifék.Igaz az Y forduló végén már észrevettem.:)

2011. aug. 7. 16:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem volt nagyon nagyon bödös, vagy nem füstölt istentelen módon, akkor annyira nagyon nem is lehetett behúzva.

Egy ilyet meg már csak észrevettél volna:

[link]

Kicsit kopott a fék az szinte biztos, de talán nem lett nagyobb baj. A dolog nagyon egyszerű:

1: behúzod ugyanúgy egy kattanásig, és megpróbálod eltolni akocsit. Ebből látod mennyit fog (most már :) egy kattanás. Utána behúzod tökig, és megpróbálod úgy is eltolni (ebből látszik fog-e még egyáltalán valamit)

2: 2-3000 ft-ért szinte mindenhol csinálnak futóművizsgálatot: feldobják a fékpadra és megnézik mennyi az annyi. Ha még fog rendesen, akkor nagyapád soha nem is fog rájönni. Egyébként is maximum csak az fog furcsa lenni neki, hogy mondjuk lejtőn nem fogja meg a kocsit a kézi. Viszont ezért mindenképpen próbáld ki hog most megfogja-e az autót, nehogy az legyen hogy nagyapád megáll valami olyan lejtőn ahol eddig megfogta, most meg ugyanott nem fogja megfogni, mert abból baleset is lehet!

2011. aug. 7. 16:28
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát az volt a fura, hogy nem éreztem semmi változást, ment a kocsi mint az álom, és büdös se volt. A kézifék már kicsit egyébként megnyúlt, mármint a szalag, úgyhogy sokszor egy kattanás meg se fogja, remélem ez legalább most a javamra vált. Annyi volt csak, hogy a féktárcsa forró volt, de nem tudom alapból is az e :S Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam
2011. aug. 7. 16:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem milyen autó és mennyi idős? Mert azért azt se feledjük, hogy egy régebbi autónál 1 kattanás nem is fog.:)
2011. aug. 7. 17:30
 8/12 anonim ***** válasza:

17:30 vagyok:

Alapból is forró.

2011. aug. 7. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nem tűnik vészesnek. Ismerek olyan balfék srácot, aki kétütemű Trabival elment 12 km-t kézifékkel. És amikor megállt nem értette miért dől a füst hátulról... :D
2011. aug. 7. 19:46
 10/12 anonim ***** válasza:
1-kattanás semmit sem fog ha nem vadonatúj a kocsi.....
2011. aug. 8. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!