Tudom idióta kérdés, de egy benzinkúttól hogyan kell távozni?
Ugye egy benzinkúton legalább 2 kút szokott lenni (mindkét oldalán egy-egy töltőállomással) elég szorosan elhelyezkedve. Nemrég lett meg a jogosítványom. Édesapámat/testvéremet már sokszor láttam tankolni, de sosem figyeltem, hogyan hagyják el a töltőállomást. Adott az alábbi benzinkút 4 töltőállomással:
Vegyünk egy nagyon extrém példát:
Tegyük fel, hogy mindegyiknél egyszerre akar elindulni az autó. Tulajdonképpen milyen kresz szabályok érvényesek ennél a szituációnál és úgy általában egy benzinkúton? Az 1-es kútnál végzett autónak vissza kell tolatnia és úgy kimenni jobb oldalt vagy azon a kis szűk helyen ki tud fordulni? És mi van, ha valaki időközben a 3-as kútnál is ki akar fordulni esetleg pont a benzinkútból jön ki nagy léptekkel egy gyalogos? Kezdővezetőként nekem nagyon nehéznek tűnik itt manőverezni. Várom a hasznos válaszaitokat. Köszi.
Elméletben a jobbról jövőnek van mindig elsőbbsége.
A valóságban figyeled mindkét tükröt, körülnézel és csak akkor indulsz el, ha biztos nem mész neki semminek.
Amúgy még az is ritka, hogy 2 autó induljon egyszerre, nemhogy 4.
Szerintem senkinek nem tanították, hogy kell kihajtani egy benzinkútról. :D
A tesco parkolóból azért ki tudsz majd állni egyedül?
Kérdező!
Ha az ehhez hasonló helyzetben, mindig csak szabályok és előírások szerint akarsz cselekedni, akkor rengeteg megoldatlan problémával fogsz szembesülni a közlekedésben.
Több ezer olyan hely van, amire nincs előírás, ahol nincsenek szabályok. Ilyen az említett benzinkút, áruházak parkolói, társasházak belső udvarai, piacok, pályaudvarok rakodói, és vég nélkül sorolhatnánk.
A megoldás:
megmozdulsz az autóval de közben figyeled hogyan reagál a másik(vagy ha van harmadik, negyedik)
Ha elenged, megemeled a kezed és gázt adsz. Ha agresszív, Te engeded el és magadban elküldöd.... ;) Ha nincs tábla vagy felfestés, akkor az udvariasság, vagy a pofátlanság, egyre megy. Lényeg, hogy ne húzd föl magad, és ne törd össze az autót. Más szabály nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!