Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elszakadt a vezérű szij az...

Elszakadt a vezérű szij az autómba. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
van egy f astra-m 1.4 8szelepes x14nz-s motorral, 2 napja munkába menet elszakadt a vezérmű szíj. sokan monták hogy sokba fog kerülni..az érdekelne engem ha elhajtotta a szelepeket akkor mennyibe fájhat nekem, vagyis csak az alkatrész hozzá???vagy milyen kárt tett a motorba, esetleg van olyan hogy nem hajtja el a szelepeket??

2017. okt. 17. 22:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
engem az alkatrészek ára érdekelne, ilyenkor komplett motor felujítás kell???
2017. okt. 17. 22:02
 2/11 crudy ***** válasza:
93%
Komplett general nem szukseges. Osz car vagy bardi vagy auto24 oldalan meg tudod nezni az alkatreszeket. Az h a szelepekbe beleakadt a dugattyu szinte biztos. Ki kene deriteni h hany szelep tropa. Ilyenkor szet szedik a motort es az egesz vezerlest atnezik h mi serult mert tobb dolognak eshetett baja. Hengerfej sikolasra is szamitani kell.
2017. okt. 17. 22:38
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Gazdasagosabb lesz uj autot venni
2017. okt. 18. 06:11
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj, hogy ennyivel nem úszod meg, hogy megveszed az éppen szemre hajlott szelepeket.

Komplett hengerfej felújítás kell, még az is lehet, hogy a dugattyúkat is cserélni kell. Főtengelyre már jó eséllyel nem hat ki, viszont ilyenkor már érdemes megnézni, hogy mi a helyzet a főtengelycsapágyakkal, lehet, hogy a kopások miatt már érdemes a főtengely- és hajtókarcsapágyakat is kicserélni. Na meg a vezérműtengely is ott van...

Ha ennyire megbontod akkor alsó, felső tömítésszett, plusz munkadíj...

Tényleg jobban jársz, ha veszel egy bontott motort. (Jó lecke lesz, hogy időben le kell cserélni a szíjat)

2017. okt. 18. 07:00
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Az 1.4 nem akad össze. Rá kell akasztani egy másik szíjat, és mehet tovább
2017. okt. 18. 07:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Hogy állt le? Csattant egyet és az indítómotor nem tudja átforgatni? Akkor összeakadt, vége a dalnak.
2017. okt. 18. 09:15
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
Én is úgy tudom, hogy ez az 1.4, (és 1.6) Opel 8 szelepes nem akad össze vezérmű szíj szakadáskor. De nem árt szétszedni, átnézni. Szerencsés esetben egy vezérlés cserével megúszod, ami munkadíjjal együtt kb. 30-40eFt.
2017. okt. 18. 10:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Így van, jó lenne megállapítani hogy sérültek-e a szelepek.

Ha igen, az zsebbenyúlós mutatvány. (Nekem Matizon volt ilyen, 10 évvel ezelőtt, akkor jött ki 160-ból a javítás)

Lehet érdemesebb venni egy másik, használt motort bele.

2017. okt. 18. 13:55
 9/11 A kérdező kommentje:

tudom hoyg a motorja az tökéletes volt,abban reménykedek hogy a szelepeknek nincs bajuk :/ kb mennyi lenne a komplett motorfeljítás munkadíj nélkül??

ez ugy volt hogy olyan 50-60 környékén mentem,de nem hallottam semmi pukkanást vagy hasonló hangot csak mintha kifogyott vlna a benzin nem ment sehova az autó kivilágított a műszerfal és ennyi :/ kétszer probáltam inditani nem indult, azt hittem a generátorszíj szakat el hogy lemerült az aksi, dmegáltam megnéztem de annak semmi baja nem volt igy tudtam hogy a vezérműszíj a gond.. megse mertem nézi :S

2017. okt. 18. 16:46
 10/11 anonim ***** válasza:

"kétszer probáltam inditani nem indult"

Ja, pont ezt akartam írni, hogy nehogy ráindíts... Na mindegy, lehet nem lett ettől semmi baja. El kell vontatni, de lehetőleg trailerezni, aztán kiderül a szerelőnél, hogy nagyon szétment e a motor.

2017. okt. 18. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!