Elszakadt a vezérű szij az autómba. Mi a teendő?
Az a baj, hogy ennyivel nem úszod meg, hogy megveszed az éppen szemre hajlott szelepeket.
Komplett hengerfej felújítás kell, még az is lehet, hogy a dugattyúkat is cserélni kell. Főtengelyre már jó eséllyel nem hat ki, viszont ilyenkor már érdemes megnézni, hogy mi a helyzet a főtengelycsapágyakkal, lehet, hogy a kopások miatt már érdemes a főtengely- és hajtókarcsapágyakat is kicserélni. Na meg a vezérműtengely is ott van...
Ha ennyire megbontod akkor alsó, felső tömítésszett, plusz munkadíj...
Tényleg jobban jársz, ha veszel egy bontott motort. (Jó lecke lesz, hogy időben le kell cserélni a szíjat)
Így van, jó lenne megállapítani hogy sérültek-e a szelepek.
Ha igen, az zsebbenyúlós mutatvány. (Nekem Matizon volt ilyen, 10 évvel ezelőtt, akkor jött ki 160-ból a javítás)
Lehet érdemesebb venni egy másik, használt motort bele.
tudom hoyg a motorja az tökéletes volt,abban reménykedek hogy a szelepeknek nincs bajuk :/ kb mennyi lenne a komplett motorfeljítás munkadíj nélkül??
ez ugy volt hogy olyan 50-60 környékén mentem,de nem hallottam semmi pukkanást vagy hasonló hangot csak mintha kifogyott vlna a benzin nem ment sehova az autó kivilágított a műszerfal és ennyi :/ kétszer probáltam inditani nem indult, azt hittem a generátorszíj szakat el hogy lemerült az aksi, dmegáltam megnéztem de annak semmi baja nem volt igy tudtam hogy a vezérműszíj a gond.. megse mertem nézi :S
"kétszer probáltam inditani nem indult"
Ja, pont ezt akartam írni, hogy nehogy ráindíts... Na mindegy, lehet nem lett ettől semmi baja. El kell vontatni, de lehetőleg trailerezni, aztán kiderül a szerelőnél, hogy nagyon szétment e a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!