Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az enduró motorkerékpároknak...

Az enduró motorkerékpároknak milyen alcsoportjai vannak?

Figyelt kérdés
Gondolok ez alatt arra hogy túraendúró, versenyendúró, stb. Erdekelne az összes alcsoport, és hogy mik az alapvető különbségek ezek között.

2017. okt. 17. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos,szépen felsoroltad őket.Szerintem ennyi "csoportja" van.

Endúró: Közúti közlekedésben használható krosszmotor.Utcai gumikkal,irányzelző lámpák,világítás stb.

Túraendúró: Endúró+kényelem.

Versenyendúró: Drága, üzemórába mennek,nem kilóméterbe,használtan macerás.

2017. okt. 17. 21:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja és van a Simson enduro, ami csak a nevében az. Próbált valaki ilyennel ugratni?
2017. okt. 18. 09:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor pl egy Suzuki DRZ 400SM melyik kategóriába sorolható? Mert azszerintem nem túraendúró, és nem is verseny endúró, mivel nem üzemórásak.
2017. okt. 18. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első találatnál már kiírták a pontos besorolását.Supermoto.hm...szerintem ez lenne az általad említett verseny enduró.
2017. okt. 18. 17:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Az utcai változatot Supermoto-nak hívják. Kisebb, általában 17-es felnik elöl-hátul utcai gumikkal. A gyárilag épített Supermotokon általában a futóművet is jobban az aszfalthoz hangolják.

A versenyendurók könnyű, üzemórás, teljesítményre kihegyezett 'vaddisznók' amik ízig-vérig csapatásra vannak kitalálva (egy komolyabb kör után dugócsere stb.).

A túraendurók mint a nevében is benne van, túrázásra tervezett gépek, egy fokkal gyengébbek és nehezebbek de cserébe nem igényelnek olyan precíz és nagyfokú karbantartást mint a versenyendurók, többet bírnak.

2017. okt. 20. 22:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!