Tudnátok nekem segíteni? 5 "sportos" autó közül nem tudok választani. Többi lent!
1. Audi TT 2.0TFSI 200Le (2007)
2. BMW Z4 2.5 177Le (2007)
3. Porsche Boxster 2.7 (2002)
4. Mercedes-Benz SLK 200 163Le (2007)
5. Nissan 350Z 3.5 280Le (2005)
Melyiket válasszam és miért? Minél több választ kapok annál könnyebben tudok dönteni. Saját tapasztalatokat szívesen meghallgatok jöhet hideg meleg! Valaszaitokat előre is nagyon köszönöm!!
Csak kötekedni tudtok...
Én a TT-t ajánlom. A Porsche kicsit túl sok, túl kemény futómű, túl sportos mindene. A TT az még pont jó, viszont a 200 ló abban a kasztniban már mindenre jó. BMW Z4 csúnya szerintem, és nem is tartom jó autónak. Az SLK-ról szintén nem hallottam jókat, a Nissant nem ismerem, de én kerülném.
Szórád József, a Porsche Hungária egykori vezére egy riportban kifejtette, hogy sportautót venni emocionális döntés, jóval kevésbé számítanak az észérvek, mint egy praktikus családi autó kiválasztásánál.
Tehát azt kell megvenni, amelyik tetszik. Akár a külleme, akár a legendássága okán, vagy pl vezetési próbakör után.
Erre kívülről pont a sok sok szubjektivitás miatt nem lehet tanácsot adni.
A sportkocsit érezni kell, a kiválasztásban erősen az számít, hogy melyik dobogtatja meg a szívedet.
Nem akarok a zsebedben turkálni, nem tudom mit engedhetsz meg, a világ egyik legértékesebb és legértéktartóbb autómárkája a Porsche.
Persze ebben van szubjetktív dolog részemről is, mert nekem 4 is volt egymás után a nemes stuttgarti sportkocsiból. Nekem az volt a minden, inkább jártam egy régebbi 911 Carrerával, mint egy ugyanannyiért megvehető mondjuk fullos Passattal tettem volna.
De a sportkocsi a férfiember játékszere. Önkifejezése, stílus-motívuma pont úgy, mint a kedvenc bor vagy svájcióra márka. Ha ilyenben az ember egy névtelen fórumon akar tanácsot kérni, az olyan, mintha én is azt kérdezném valakiktől: 'emberek, melyik a legfinomabb whiskey?' - hát amelyik ízlik.
Kocsira visszatérve, a fenti listából a kis Porsche az, amelyik hosszabb távon is érték marad és a legnagyobb presztízse van. Középmotor, jó tömeg/lóerő arány, egy egykori családi manufaktúra terméke, amely egykoron legendásan csak sportautókkal foglalkozott.
Szerintem Nissan vagy Audi. A TFSI motor ugyan kicsit szívás is lehet, de jó a forma és minőségre is jó az autó. Ha most is az van, tudod jól.
A Porsche egy kicsit drágábban tartható fenn, mint a többi, de értékét biztosan nem tartja jól, lenézett modell a Porschések közt. (azért én elfogadnám:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!