Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyári gumi vásárlása téli...

Nyári gumi vásárlása téli szezonban?

Figyelt kérdés
Jó ötletnek tartjátok, ha most (téli szezonban) veszem meg a jövő tavasszal felszerelni kívánt nyári gumikat? Vagy ez az ötlet csak a női logikám eredménye? Sokan nem őrzik meg tavaszig az eladni kívánt gumikat, szabadulnának tőle mielőbb. :)

2017. okt. 16. 09:43
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Például ezt a hirdetést néztem ki magamnak: [link] Szerintetek érdemes megnézni/megvenni ezt (kis alkuval)?
2017. okt. 16. 09:44
 2/20 anonim ***** válasza:
Ha kevésbé kopott és jók a méretek és van fölös helyed tárolni megveheted most is..
2017. okt. 16. 10:13
 3/20 anonim ***** válasza:
Jó árban is van
2017. okt. 16. 10:14
 4/20 anonim ***** válasza:
43%
13-ban vásárolta, két év múlva kidobhatod. Nézzed meg a gumira írt DOT számot, nehogy régebbi legyen.
2017. okt. 16. 10:36
 5/20 anonim válasza:
100%
#4: Miért dobná ki két év múlva? Megromlik mint a tej? :) Amúgy meg ha két év alatt elhasználja 5.900 Ft/db áron, akkor is nagyon megérte a garnitúra.
2017. okt. 16. 10:46
 6/20 anonim ***** válasza:
50%
Hiába olcsó és keveset futott jövőre legalább 5 éves lesz a gumi jól irták előttem. 5 éves gumit ajánlott már cserélni 7 év után nem szabad használni, legalább is nyugodt szivvel. Csúszik, zajos.
2017. okt. 16. 11:06
 7/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Tudnál esetleg szabályozást linkelni, ahol arról van szó, hogy a gumit hány éves koráig lehet használni (hivatalos forrás)?
2017. okt. 16. 11:33
 8/20 Beviz Elek ***** válasza:
31%

2013ban vásárolta, de nem tudni hogy friss gyártás volt-e, lehet már akkor 2-3 éves volt.

Szóval mint írták, a gumi az idő során keményedik, nem tapad annyira. Ez az eco gumiknál fokozottan érvényes. Lassabban kopik, de sokkal gyorsabban keményedik és esőben csúszni fog pár évesen.

Nekem eszembe sem jutna ilyet venni, inkább egy új középkategóriásat

2017. okt. 16. 11:36
 9/20 anonim ***** válasza:
Én se vennék 1 éves guminál régebbit. A gumi és a fék két olyan dolog az autón, amin nem pont spórolni kéne...
2017. okt. 16. 11:39
 10/20 Beviz Elek ***** válasza:

Nincs szabály sajnos. Nem törvényileg nem szabad, hanem veszélyes rád és a többi közlekedőre egyaránt.

Igen, lassan lehet vele közlekedni, esőben mint egy nyugdíjas

2017. okt. 16. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!