Golf 4 kuplung "felcsapas"? Kuplung kevlaroztatas?
Mi az, hogy 'felcsapjak'? Leugranak rola padlogaz mellett, vagy hogy? Ha errol van szo, nyilvan elegge igenybe veszi, idiotak hasznaljak igy az autot versenypalyan kivul.
A kevlar a kuplungtarcsa koporeszere (az eredeti ferrodol-betet helyere) berakott, kevlar-szeru anyagot takarja. Elvileg jobban birja a hot, tobb nyomatekot tud atvinni, jobban birja a csusztatast. Versenypalyan kivul total ertelmetlen jaszkarizas csak, szinten.
Az arakkal kapcsolatban javaslom a google hasznalatat.
Nem tudom, mit jelent a "felcsapás" a kuplungnál. Gondolom, azt, hogy nem erőlködsz a csúsztatással, nagy gáz mellett leugrasz a pedálról, aztán lesz, ami lesz.
Nos, az ilyen a kuplungot nem nagyon viseli meg. Hirtelen összezár, nincs hőfejlődés - ellenben a hajtáslánc lökésszerű terhelést kap, általában a féltengelyek és féltengelycsuklók szokták először jelezni, hogy nekik ez így nem jó.
A kevlározás azt jelenti, hogy a kuplungtárcsára a gyári súrlódóbetét helyett kevlárbázisút visznek fel. Ez nagyobb hőt visel el, de még egész jól csúsztatható, nem annyira "egybites" módon működik, mint a szinterfém betét. Utcai autóban, gyári motorral semmi szükség rá. Akkor kell ilyenbe beruházni, ha a gyárinál jelentősen erősebb a motor, esetleg versenyzésre használod az autót. Ezzel nagyon látványosan meg lehet égetni a gyári kuplungot, de a kevlár súrlódóbetét ezt jobban bírja.
Yo teso csapasd az egykilecet yeaaa padlo testverem kuldd a 90 lovat meg az ulesbe tol a nyomatek vérem stb stb...
Csak ártasz szegény autónak.
Amúgy fentebb jól írjàk.
Nekem semmi ilyen celom hogy rugdossam neki szeretem az automat
Csak sokaknal latom hogy csak ugy nagy gaz melett hirtelen veszik a kuplungrol a labukat es kivancsi voltan mi tortenik ilyenkor h annnyian csinaljak!
"Csak sokaknal latom hogy csak ugy nagy gaz melett hirtelen veszik a kuplungrol a labukat es kivancsi voltan mi tortenik ilyenkor h annnyian csinaljak!"
Ekkor általában lefullad az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!