Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az amerikai autók a normál...

Az amerikai autók a normál méretűek vagy az európaiak kicsik? Vagy fordítva? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, amiket az átlagemberek hajtanak.

Én többször jártam már az USA-ban, mindegyik alkalommal autót béreltem, így volt alkalmam kipróbálni különböző autókat.Lehet, hogy az anyaghasználat minősége még a középmárkában is olyan, mint egy Daciaban, de ennek ellenére kívülről jól néznek ki és sokkal jobb bennük "terpeszteni", mint egy Astrában vagy Golfban.

A legutóbbi típus konkréten Dodge Charger volt.

Az egész autó valahogyan olyan arányos volt.

Véleményem szerint ez ottani autóknak van normális mérete az átlag 5 méteres hosszal és az európaiak "zizik",hogy a kicsi és túlárazott autókat gyártanak.

Az USA-ban 5 millió forintnyi dollárért kapsz egy jól felszerelt Passatot, ami ráadásul nagyobb is, mint az európai verzió.

2017. okt. 7. 21:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én sem értem értem mire jó ez az európai miniatürizálás, bátyám a 190-es magasságával egy kis régi poloval jár, ha többen vagyunk én biztos nem mennék vele hosszabb útra, mert embertelenül kényelmetlen.
2017. okt. 7. 21:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Alapból az utak sokkal szélesebbek, nagyobbak mint Európában.

Hatalmas kereszteződések vannak,és széles utak, és átlagban jóval nagyobb távokat tesznek meg az emberek, ezért természetes hogy szinte minden nagyobb ott.

Emellett valamennyire szabadabb kezet is kapnak, míg itt megy a kismotor turbósítás, és az 1.2-es turbós motorok hajkurászása, addig ott nem.

2017. okt. 7. 21:37
 3/12 anonim ***** válasza:
charger szép autó de esetlen egy 2,3 bmw képest, inkább legyen kicsi de játékos mint nagy de lagymatag. de egy átlagos autó felhasználónak az amcsi autók megfelelőbbek lennének már csak a váltó miatt is
2017. okt. 8. 01:01
 4/12 anonim ***** válasza:
De mihez képest arányos? Miért kéne pont 5 méter legyen minden autó? Az európaiak is arányosak 4 méterrel. Nekik ilyen nagyobb autók kellenek, nekünk kisebbek, ez ilyen.
2017. okt. 8. 01:57
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Itt nagyon elment az autó gyártás a minél több haszon felé. Minél kevesebb anyagból kihozni a nagy hasznot. Na már most kevés anyagból csak kis autót lehet csinálni.

Nálam itt az egyterűnél kezdődik a személyautó.

Én kamionoztam is sokáig, de azokat se hivják semminek. Annyira szűk a fülkéje hogy bele lehet nyomorodni, de meg kell nézni egy amerikai kamiont, szinte egy lakosztály. Központilag ilyen hülye európa.

2017. okt. 8. 10:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Menj el Japánba, meg fogod látni, milyen szép tágasak az európai autók...

Szerintem ez alapvetően (parkoló)hely kérdése, az USA-ban elég kevés hely van, ahol előny, ha kicsi helyre is be tudsz parkolni, viszont tényleg sok ember van, aki fél életét az autóban tölti.

Az is igaz viszont, hogy az amerikai autók (meg lakások, meg minden) sokkal kevésbé ergonomikusak, hiába nagyobb egy ottani átlag autó, a használható hely kevés benne.

Pl. sok olyan (régi) amerikai autó van, amiben vezetőülésben ülve nagyon ki kell nyújtani a kezed, ha meg akarod érinteni a szélvédőt, és ez használhatóság szempontjából holttér.

(éltem kinn, vezettem pl. Crown Victoriát is sokat, tudom miről beszélek).

Az is belejátszik persze, hogy ott sok autóba beletervezik/ték a 6 és 8 hengeres motorokat, ami eleve nagyobb helyet foglal el, ezért rögtön azzal indulsz, hogy az autó eleje 20-30 centivel hosszabb, és ehhez kell igazítani az arányokat.

Az árkülönbség: ott jóval kevesebb az autó ár adótartalma (ÁFA kisebb, nincs regadó stb.), és jóval nagyobb a piac, ez okozza a különbséget.

2017. okt. 8. 10:36
 7/12 anonim ***** válasza:

"Itt nagyon elment az autó gyártás a minél több haszon felé. Minél kevesebb anyagból kihozni a nagy hasznot. Na már most kevés anyagból csak kis autót lehet csinálni. "

Vágod, mekkora hülyeséget írtál? Pont, hogy Európában már évtizedek óta csak növekszenek az autók. Pl egy új VW Polo már akkor, mint egy régebbi Golf.

2017. okt. 8. 20:54
 8/12 anonim ***** válasza:
38%

16 éves korom óta itt élünk newyork-ban személy szerint én el se tudnàm magam képzelni egy puci auropai kocsival . Van itt is kis autó , de a legtöbb a tipikus batár . Én egy 2005-ös dodge magnum str8 V8-as hemi kombival jàrok amikor voltunk nemrég otthon vezettem rokonunk "nagy" dacia logan kombijàt ami sterintük egész nagy kombinak szàmít , hát nekem valahogy fura volt igaz az is , hogy manuális vàltos autót itt nem annyira látni legtöbb az automata . De igaz itt jóval nagyobb minden mint europàban amiatt a kocsik is nagyobbak . Elég meg nézni az utjainkat itt azért elég ritka a rossz út eruopában azér van bőven .

Na meg itt a távolsàgok nagyon nagyok és emiatt kell is a nagy autó a fotel ülésekkel minnél kényelmesebben .

Én imàdok itt élni be jön az USA .

21/F

2017. okt. 8. 23:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Az árkülönbség: ott jóval kevesebb az autó ár adótartalma (ÁFA kisebb, nincs regadó stb.)" - tevedes. Van regisztracios ado, amit minden auto vasarlasnal ki kell a hivatal fele fizetni es evente ujitani. Ennek szazalekos erteke allamonkent valtozik es a kocsi ertekevel egyenesen aranyos. Egy zsir uj 7-es bomosre egy evben ez majdnem 800 dollar (Californiaban), egy 7 eves Dodge Challengerre kb. 180-200.

"Elég meg nézni az utjainkat itt azért elég ritka a rossz út eruopában azér van bőven" - ritka a rossz ut? Uristen hol elsz? En atkocsikaztam Californiat, Arizonat, Uj-Mexicot es eskuszom CSAK Texasban voltak majdnem olyan jo utak mint Europaban. Most nyaron atautoztam Romaniat es nehol olyan szuper autopalyak vannak, hogy elsirtam magam, szerintem tutti a nemetek epitettek! Az automat szinte evente hordom kerekbeallitasra, mert a fos amerikai utakon szetmegy a futomu :(

2017. okt. 9. 18:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9-esnek: amiről Te beszélsz, az nem regadó, hanem az itteni "súlyadó" kinti megfelelője. Az USA-ban nincs az itteni regadónak megfelelő adó. Attól, hogy a nevében hasonló betűk vannak, attól az még egy más dolog.
2017. okt. 9. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!