Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyenge manuális autóval, hogy...

Gyenge manuális autóval, hogy lehet padlógázzal elindulni?

Figyelt kérdés
Előre szólok, kezdő vagyok, nem jampizni akarok, csak az elméletre vagyok kíváncsi. Van egy 1.3-as benzines autónk és laikusként én úgy tanultam forgalmin, hogy ha hirtelen ráengedjük a kuplungot, akkor azért fullad le az autó, mert "túl gyorsan kapcsolódik össze" a kuplung a motorral. Na ezt jól megmondtam :D , de látszik nem értek annyira hozzá, de gondolom ti értitek mit akarok kinyögni. Ugye automatánál annyi, hogy fék+gáz tövig benyom, majd fék felenged és minden mást megold a DSG/Tiptronic meg tudom is én milyen csilivili váltók vannak még. De egy 1.3-as manuális autónál, ha tövig benyomom a gázpedált+kuplungot, majd leugrok a kuplungról, akkor nem fullad le? Sosem próbáltam csak azért jutott eszembe, mert nemrég szereztem meg a jogsimat és szeretném tudni, hogyha ne adj Isten a forgalomban a kuplunggal való bénázás során többször lefulladok (dízelen tanultam és nem tudom hogy fogok átállni), akkor hogyan tudnék tuti biztosan elindulni, hogy ne menjek mások idegeire a lefulladásaimmal. Persze idővel meg fogom tanulni a kuplungolást, de nem szeretném a forgalmat akadályozni és egy telt házas dudakoncertet meghallgatni. Na kicsit elkanyarodtam a témától, szóval légyszi inkább ne a kérdésem második felére tereljétek a témát, hanem mondjátok meg nekem, hogy lehet manuális kocsival padlógázzal elindulni. Előre is köszi a válaszokat.

2017. okt. 6. 21:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hát ja... irigylem azokat akik azon idegeskednek, hogy lefullad előttük egy kezdő/tanuló vezető :D

11 év után 2 dolgot tanultam meg vezetés terén:

1: tartsd be a kreszt

2: szard le a másikat aki emiatt "hülyének" néz mert pl. főúton betartod a 60-as táblát

ugyan ez igaz az elindulásra... lefulladsz, és? 10 másodperccel később indul el a mögötted lévő...

azt a 10 másodpercet meg amúgy is elbukná egy piros lámpánál vagy egy stop lámpánál.....

vagyis szard le őket :)

2017. okt. 8. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!