Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen gyakran kell kocsit...

Milyen gyakran kell kocsit szervízbe vinni, és miről veszem észre hogy kéne?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értek a kocsikhoz. Mi alapján veszem észre hogy szervízbe kéne már vinni?
2017. okt. 5. 18:02
1 2
 1/14 crudy ***** válasza:
Ha nem nagyon ertesz hozza az nem baj, de felelos tulajnak kell lenned. Ha laikus vagy akkor egyszeruen vegyel egy kis meretu fuzetet es ird fel az elejere a legaltalanosabb dolgok csereintervallumat. Pl motorolaj 10-15000 km vagy egy ev. Ugyan ez az olajszuro. Legszuro ketto olajcsereperiodus. Uzemanyagszuro is ketto olajcsereperiodus. Fekbetet kb 30-60 ezer. Fuggoen milyet veszel. A fuzetben mindent irj le, ha szervizben volt es ird melle h mit mutatott a km ora. Ha lejart egy olajcsere es viszed szervizbe akkor kerd meg a szerelot h nezzen ra h nem e kell valamit megcsinalni. Pl fekek, alja h nez ki, nincs e rossz hangja a motornak. Ezen tul ha valami vany pl a futomuben valami elkopott, valami baj van azt hallani es erezni fogod. Elgurulsz a szerelohoz es megkered h nezzenek ra. Ha nincs is semmi komoly legalabb megneztek.
2017. okt. 5. 18:12
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ :)
2017. okt. 5. 18:20
 3/14 A kérdező kommentje:
Ment a zöld pacsi :D
2017. okt. 5. 18:21
 4/14 anonim ***** válasza:

viszonylag egyszerű a képlet: évente egyszer minimum illik elvinni. Ha sokat mész vele, akkor az olajcsere miatt többször. Olajat 10.000-20.000 km-ként illik cserélni, vagy évente.

Mivel nem írtad, milyen autód van, nehéz pontosan megmondani. Egyébként az autóhoz kapott kis könyvecskében benne van.

2017. okt. 5. 18:21
 5/14 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha meglenne a kiskönyv, de sajnos használtan vettem, és az előző tulajtól nem kaptam.
2017. okt. 5. 18:24
 6/14 Oliver38 ***** válasza:
Vannak Dolgok amiket időszakonként kell cserélni de,ha az autónak ismeretlen a szervíz előélete akkor amiket cseréltetni kell ha megvettél egy autót ez a vezérlés szett és az olaj(ha vigyázni akarsz az autóra akkor 8ezrenként is cserélheted), és vidd el egy szerelőhöz mindenképpen hogy milyen hibái vannak amiket ki kell ezeken felül javítani.
2017. okt. 5. 19:20
 7/14 Oliver38 ***** válasza:
(olaj alatt az olajat olajszűrőt és légszürőt esetleg pollenszűrőt értettem),(vezérlés alatt vezérműszíj,ékszíj vízpumpa,szíjfeszítő,és esetleg ha már szét van szedve termosztát)
2017. okt. 5. 19:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Hú, ez azért elég sok minden így egyszerre. Olajcserén volt már, ott szűrőket is cseréltek. Csak most legatyásodtam mert egy balatoni út során kezdő jogsis lévén sikerült eltörnöm a féltengelyt. (Egy életre megtanultam hogy lejtőn nem szabad alászedni a kormányt)
2017. okt. 5. 19:32
 9/14 anonim ***** válasza:
mi lenne, ha végre megírnád az autód adatait? Tudnánk segíteni.
2017. okt. 5. 20:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Skoda Fabia 1.2-es benzines 2003-as évjárat. 1200 cm3 47 kw
2017. okt. 5. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!