Milyen gyakran kell kocsit szervízbe vinni, és miről veszem észre hogy kéne?
Figyelt kérdés
Nem nagyon értek a kocsikhoz. Mi alapján veszem észre hogy szervízbe kéne már vinni?2017. okt. 5. 18:02
1/14 crudy válasza:
Ha nem nagyon ertesz hozza az nem baj, de felelos tulajnak kell lenned. Ha laikus vagy akkor egyszeruen vegyel egy kis meretu fuzetet es ird fel az elejere a legaltalanosabb dolgok csereintervallumat. Pl motorolaj 10-15000 km vagy egy ev. Ugyan ez az olajszuro. Legszuro ketto olajcsereperiodus. Uzemanyagszuro is ketto olajcsereperiodus. Fekbetet kb 30-60 ezer. Fuggoen milyet veszel. A fuzetben mindent irj le, ha szervizben volt es ird melle h mit mutatott a km ora. Ha lejart egy olajcsere es viszed szervizbe akkor kerd meg a szerelot h nezzen ra h nem e kell valamit megcsinalni. Pl fekek, alja h nez ki, nincs e rossz hangja a motornak. Ezen tul ha valami vany pl a futomuben valami elkopott, valami baj van azt hallani es erezni fogod. Elgurulsz a szerelohoz es megkered h nezzenek ra. Ha nincs is semmi komoly legalabb megneztek.
2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ :)
2017. okt. 5. 18:20
3/14 A kérdező kommentje:
Ment a zöld pacsi :D
2017. okt. 5. 18:21
4/14 anonim válasza:
viszonylag egyszerű a képlet: évente egyszer minimum illik elvinni. Ha sokat mész vele, akkor az olajcsere miatt többször. Olajat 10.000-20.000 km-ként illik cserélni, vagy évente.
Mivel nem írtad, milyen autód van, nehéz pontosan megmondani. Egyébként az autóhoz kapott kis könyvecskében benne van.
5/14 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha meglenne a kiskönyv, de sajnos használtan vettem, és az előző tulajtól nem kaptam.
2017. okt. 5. 18:24
6/14 Oliver38 válasza:
Vannak Dolgok amiket időszakonként kell cserélni de,ha az autónak ismeretlen a szervíz előélete akkor amiket cseréltetni kell ha megvettél egy autót ez a vezérlés szett és az olaj(ha vigyázni akarsz az autóra akkor 8ezrenként is cserélheted), és vidd el egy szerelőhöz mindenképpen hogy milyen hibái vannak amiket ki kell ezeken felül javítani.
7/14 Oliver38 válasza:
(olaj alatt az olajat olajszűrőt és légszürőt esetleg pollenszűrőt értettem),(vezérlés alatt vezérműszíj,ékszíj vízpumpa,szíjfeszítő,és esetleg ha már szét van szedve termosztát)
8/14 A kérdező kommentje:
Hú, ez azért elég sok minden így egyszerre. Olajcserén volt már, ott szűrőket is cseréltek. Csak most legatyásodtam mert egy balatoni út során kezdő jogsis lévén sikerült eltörnöm a féltengelyt. (Egy életre megtanultam hogy lejtőn nem szabad alászedni a kormányt)
2017. okt. 5. 19:32
9/14 anonim válasza:
mi lenne, ha végre megírnád az autód adatait? Tudnánk segíteni.
10/14 A kérdező kommentje:
Skoda Fabia 1.2-es benzines 2003-as évjárat. 1200 cm3 47 kw
2017. okt. 5. 23:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!