Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Négyévszakos gumiról mit kell...

Négyévszakos gumiról mit kell tudnom?

Figyelt kérdés

Kedves gumizáshoz értők!

Ha az autómon négyévszakos gumi van, akkor milyen gyakran kell gumishoz menni (például elöregedő szelep cseréje) miatt? A szelepcseréhez a kereket le kell szedni az autóról? Centírozni kell utána? Tudnom kell még valamit a négyévszakos gumi használatáról?

22/L

2017. okt. 5. 10:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem a tükörjég a lényeg, hanem az, hogy a gumi felkeményedik hidegben és nő a fékút. Nyáron meg nyúlik.

Ha egy kicsit számolnak az okosok rájönnek, hogy ha két garnitúra gumit használnak, akkor dupla ideig tart a gumi, vagyis nem vesztenek semmit, csak nyernek egy pár méter fékutat.

2017. okt. 5. 15:48
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Ez a par meter fekut igaz is, de azt azert tedd hozza, hogy megkozelitoleg ugyanazon kategoriaju gumikrol legyen szo. En peldaul negy evszakost hasznalok, ami fektesztek alapjan valoban alulmarad a legjobb nyari gumiktol 2-3 szazalekkal es akar 5-10 szazalekkal a legjobb teliektol, de mi van ha a kozep vagy also kategoriakkal hasonlitjuk? Nem hiszem, hogy roszabb lenne egy jo negyevszakossal jarni, mint egy gyenge nyarival vagy egy ujrafutozott telivel.
2017. okt. 5. 21:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Nyáron rosszabb, mint egy nyári, télen pedig, mint egy téli. Ha megfontoltan vezetsz, észre sem fogod venni igazából. Ahol észrevehető a gyengesége, egy hétköznapi autós számára, hogy havon, jégen nem tapad olyan jól.

Centírozni évente érdemes, én a szelepet is évente cserélem. Olyan 4-5 éves korára mindenképp elöregszik, de addigra a gumi is.

Szelepcseréhez a kereket le kell venni, de a gumit nem. A külső oldalát elég lenyomatni a peremről, kivágni a régi szelepet és behúzni az újat. Centírozni pedig kötelező.

23/f

2017. okt. 5. 21:54
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
A legjobb, amikor a 10 millás kocsikon látok alsó kategóriás meg kínai vacak gumikat. Pláne négy évszakost. És én kocsim talán 200-at sem ér, de a gumi az egyetlen kapcsolat az úttal, azon és a féken nem szabad spórolni. Van, aki ezt sosem fogja megérteni és úgy gondolja, hogy egy téli gumi 5%-kal kisebb fékutat produkál. A történet ott kezdődik, hogy nem ganaj gumit vegyél a kocsidra, és akkor nem 5%-ról beszélünk, hanem 20-30-ról. És ez a jellemzőbb. Értem én, hogy a legjobb négy évszakost akarjuk összehasonlítani a leggagyibb évszakspecifikussal, csak ez nem fair játék.
2017. okt. 5. 22:15
 15/21 anonim ***** válasza:

"Ha egy kicsit számolnak az okosok rájönnek, hogy ha két garnitúra gumit használnak, akkor dupla ideig tart a gumi, vagyis nem vesztenek semmit, csak nyernek egy pár méter fékutat.

Persze, a gumis meg majd ingyen cseréli őket minden szezon elején/végén. Vagy a tartalék felniket is csak úgy hozzávágják az emberhez. :-)

2017. okt. 6. 07:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Hát, ha olyan skót vagyok, hogy évente nem viszem gumishoz a kocsim, hogy egyensúlyozza ki, vagy nézze meg a felniket, akkor ne vegyek kocsit. Megveszel egy kocsit milliókért, fizeted a tankolás, biztosítás, alkatrészeket, és majd fél évente az a 4000 Ft. vág a földhöz. Ezt a demagóg dumát.
2017. okt. 6. 07:54
 17/21 anonim ***** válasza:
2017. okt. 7. 10:19
 18/21 anonim ***** válasza:

#17-es, hidd el, itt csak azt a mantrát ismerik, hogy " a négyévszakos gumi szar, nem jó se télen, se nyáron".

Kár, hogy mióta ezt fújják, azóta eltelt vagy 30 év, fogalmuk sincs az új technológiákról. :-)

2017. okt. 7. 17:08
 19/21 anonim ***** válasza:
87%

+1 a prémium négyévszakos gumiknak! Michelin,Goodyear,Vredestein!Ezek mind jók! A fékút elég sokmindentől függ, gumi,fékrendszer, ÚTMINŐSÉG, egyéni reakcióidő! Nyilvàn a gumi is fontos,de tegyük fel egy 80 éves idősnek sokkal több idő telik el az észleléssel/ fékezéssel mint egy 24 évesnek. Az útburkolatról akkor még nem is beszéltünk...Lassan 1000 stadion orszàga leszünk, de màr a hozzàjuk vezető utak is lövészàrokkal vannak tarkìtva. Szóval àrnyaltabb dolog ez mint amilyennek a tesztpàlyàn tűnik a kitűnő úton versenypilótàval!

Egy biztos aki tud vezetni és kerüli a veszélyhelyzeteket annak nem a gumin fog múlni ( téli- nyàri 4 évdzak) főleg ha megfizeti a minőséget!

2017. nov. 23. 14:01
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

Vredestein Quatrac 4evszakos gumim van es alig vartam hogy essen egy kis ho, kiprobaljam. Semmivel nem rosszabb mint a csak teli gumi,direkt kerestem egy szuz havas foldutas erdei reszt es ott csapattam vele.Nagyon jol ment nem akadtam el sehol,dombnak fel is felkapaszkodik a hoban.

Ja es masnap el is olvadt a ho az utakon. Ilyen telekre amik vannak teljesen felesleges a sarkvidekre fejlesztett teli gumi. Lassan februar es minden egyes nappali idoszakban plusz fokok vannak van de ejjel is alig fagy,van hogy 14-15 fok van. Akkor naponta lehetne nyarira cserelni a gumit ha betartanank a +7 fokos meset . A 4 evszakos meg pont ide valo telen nyaron es atmeneti idoszakban is jo.

2018. jan. 29. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!