Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Toyo PROXES T1R márkájú...

A Toyo PROXES T1R márkájú nyári gumiról van valakinek valami véleménye vagy tapasztalata?

Figyelt kérdés

2017. okt. 2. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem T1 sport van, nem tudom mennyire tér el. Elég sportos keverék, azaz hidegen nem tapad túl jól. Szerintem versenypályán érné el azt a hőfokot, ahol igazán jól teljesít. Emiatt esőben sem túl acélos. Nem kínai kategória azért, de a Michelin és Continental gumijaim érezhetően jobban tapadnak.
2017. okt. 3. 06:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem CF2 van, 100-ról 0-ra fékezésnél meg sem nyikkan, az ABS-nek sem kell beavatkozni.
2017. okt. 3. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:
2: Ez mindössze annyit jelent, hogy nem nyomtad elég erősen a féket.
2017. okt. 3. 16:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Vészfékezést próbáltam, szóval rendesen rátehénkedtem arra a pedálra. Meg is szédültem tőle. Szóval nem azzal volt a baj. Egy viszonylag meleg napon volt, jó úton.
2017. okt. 3. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem szól közbe az ABS, akkor nem volt maximális a fékerő. Az emberek döntő része ösztönösen túl kicsi fékerőt alkalmaz vészfékezéskor, ezért az újabb autóknál már az autó padlózza helyettük a féket, amikor érzékeli, hogy vészhelyzet van. Persze típusfüggő is, egyes autók túlszervózottak, némelyiken meg taposni kell a pedált rendesen.

A gumi jóságát a fékút mérése mutatná meg, de hát nem áll neki senki mérőszalaggal végigméregetni vészfék után, hogy mekkora távon állt meg. :) Amúgy valószínűleg jó gumi, csak arra reagáltam, hogy az, hogy nem aktiválódott az ABS, még magában nem jelenti, hogy jó a gumi. A lassulás is szubjektív, az emberek általában nincsenek hozzászokva a vészfékezéssel járó lassuláshoz. Egy komolyabb autóban 1G körüli lassulás lehet. Ez azt jelenti, hogy olyan az érzés, mintha a saját súlyoddal lógnál egy orrára állított autóban.

2017. okt. 3. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!