Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire megbízhatóak a négy...

Mennyire megbízhatóak a négy évszakos gumiabroncsok?

Figyelt kérdés

A minap vásárolt használt autón szeretném lecserélni a nyári gumikat. Arra gondoltam hogy ne kelljen most egy garnitúra télit vennem, tavasszal meg nyárit ( a jelenlegi elég viseltes már) így négy évszakost rakatnék fel.

Talán így anyagilag is jobban jönnék ki és a kerékcserékkel járó macerát is megúsznám.

Ti mit gondoltok? Megfelelőek a négy évszakosak vagy jobb inkább külön téli és nyárit használni?

2017. okt. 4. 18:13
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Kis futásnál, vidéken, nagyrészt lakott területen belülre megteszi. Sűrű, forgalmas városban, autópályás és hegyi közlekedésre, ha sokat mész egy évben, akkor mindenképp érdemes külön két garnitúrát tartani. Négyévszakosból viszont a legjobbakból válogass csak.
2017. okt. 4. 19:25
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Normál teljesítményű autóra, magát nem Schumachernek képzelő sofőrnek tökéletes választás. Nekem pl nem lenne jó (belőlem kijön a Schumacher néha).
2017. okt. 4. 19:35
 3/10 anonim ***** válasza:
34%

"4 évszakos"gumi nincs.

Amire ez van írva,az nyáron sem jó,télen sem jó.

2017. okt. 4. 19:44
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
En elegedett vagyok veluk. Michelin CrossClimate, lassan 1 eve vannak fent, csendesek, jol tapadnak. Elotte nyari Continental Eco Contact volt a nyari es WinterContact a teli, ezeknel a mostanival jobban meg vagyok elegedve.
2017. okt. 4. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Ja a cserelgetest untam meg, szamomra kenyelmesebb, ezert valtottam negy evszakosra. Tesztek alapjan a nyari gumik teljesitmenyet hozzak, a teliekhez kepest alulmaradnak, de ha nagyon zordak a korulmenyek ott a holanc.
2017. okt. 4. 20:37
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
Télen roszabb mint a téli, nyáron mint a nyári. Tapasztalat. Cserébe jobb egy fagyos októberi hajnalon mint a nyári. Szintén tapasztalat. Hó, jég ritkán van. Évi 2-3 nap, mikor sózatlan, havon ( jégen ) megyek. Akkor megfontolandó a tömegközlekedés, taxi
2017. okt. 4. 20:37
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

Ez a gumi téma mindig megosztja a közösséget és vitákká fajulnak folyamatosan a kommentek!

Ha nem használod sokat az autódat, akkor felesleges 2 külön garnitúrát fenntartanod, mert nem a kopás miatt kell majd cserélned, hanem az elöregedés miatt. Téli gumit vegyél, azt télen nyáron használhatod, télen jó, nyáron pedig a kis használat miatt kevésbé fog elkopni...

Ne hallgass senkire!

2017. okt. 5. 08:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is Michelin Crossclimate van fenn (ez lesz a harmadik szezon), tökéletes választás volt.
2017. okt. 5. 10:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Vasárnap hajnalban mentem vagy 250 kilómétert, ahonnan elindultam, +8 fok volt, útközben pedig már -6 fok körül is volt a hőmérséklet, mire megérkeztem, akkor 0 fok körül volt. Akkor most hogy is van ez, a tökéletes téli, meg nyárigumikkal? Melyiket kell feltenni? Útközben cseréljem ki? :D

Ezért jó a négyévszakos is a mi éghajlatunkra.

2017. okt. 5. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:

+8 fok volt, útközben pedig már -6 fok körül is volt a hőmérséklet, mire megérkeztem, akkor 0 fok körül volt.

Ide pont jó a sima téli. Nem kell útközben cserélgetni.

Még akkor se ha hét fok alatt ajánlják.

2017. okt. 8. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!