Mennyire megbízhatóak a négy évszakos gumiabroncsok?
Figyelt kérdés
A minap vásárolt használt autón szeretném lecserélni a nyári gumikat. Arra gondoltam hogy ne kelljen most egy garnitúra télit vennem, tavasszal meg nyárit ( a jelenlegi elég viseltes már) így négy évszakost rakatnék fel.
Talán így anyagilag is jobban jönnék ki és a kerékcserékkel járó macerát is megúsznám.
Ti mit gondoltok? Megfelelőek a négy évszakosak vagy jobb inkább külön téli és nyárit használni?
2017. okt. 4. 18:13
1/10 anonim válasza:
Kis futásnál, vidéken, nagyrészt lakott területen belülre megteszi. Sűrű, forgalmas városban, autópályás és hegyi közlekedésre, ha sokat mész egy évben, akkor mindenképp érdemes külön két garnitúrát tartani. Négyévszakosból viszont a legjobbakból válogass csak.
2017. okt. 4. 19:25
2/10 anonim válasza:
Normál teljesítményű autóra, magát nem Schumachernek képzelő sofőrnek tökéletes választás. Nekem pl nem lenne jó (belőlem kijön a Schumacher néha).
2017. okt. 4. 19:35
3/10 anonim válasza:
"4 évszakos"gumi nincs.
Amire ez van írva,az nyáron sem jó,télen sem jó.
2017. okt. 4. 19:44
4/10 anonim válasza:
En elegedett vagyok veluk. Michelin CrossClimate, lassan 1 eve vannak fent, csendesek, jol tapadnak. Elotte nyari Continental Eco Contact volt a nyari es WinterContact a teli, ezeknel a mostanival jobban meg vagyok elegedve.
2017. okt. 4. 20:34
5/10 anonim válasza:
Ja a cserelgetest untam meg, szamomra kenyelmesebb, ezert valtottam negy evszakosra. Tesztek alapjan a nyari gumik teljesitmenyet hozzak, a teliekhez kepest alulmaradnak, de ha nagyon zordak a korulmenyek ott a holanc.
2017. okt. 4. 20:37
6/10 anonim válasza:
Télen roszabb mint a téli, nyáron mint a nyári. Tapasztalat. Cserébe jobb egy fagyos októberi hajnalon mint a nyári. Szintén tapasztalat. Hó, jég ritkán van. Évi 2-3 nap, mikor sózatlan, havon ( jégen ) megyek. Akkor megfontolandó a tömegközlekedés, taxi
2017. okt. 4. 20:37
7/10 anonim válasza:
Ez a gumi téma mindig megosztja a közösséget és vitákká fajulnak folyamatosan a kommentek!
Ha nem használod sokat az autódat, akkor felesleges 2 külön garnitúrát fenntartanod, mert nem a kopás miatt kell majd cserélned, hanem az elöregedés miatt. Téli gumit vegyél, azt télen nyáron használhatod, télen jó, nyáron pedig a kis használat miatt kevésbé fog elkopni...
Ne hallgass senkire!
2017. okt. 5. 08:12
8/10 anonim válasza:
Nekem is Michelin Crossclimate van fenn (ez lesz a harmadik szezon), tökéletes választás volt.
2017. okt. 5. 10:37
9/10 anonim válasza:
Vasárnap hajnalban mentem vagy 250 kilómétert, ahonnan elindultam, +8 fok volt, útközben pedig már -6 fok körül is volt a hőmérséklet, mire megérkeztem, akkor 0 fok körül volt. Akkor most hogy is van ez, a tökéletes téli, meg nyárigumikkal? Melyiket kell feltenni? Útközben cseréljem ki? :D
Ezért jó a négyévszakos is a mi éghajlatunkra.
2017. okt. 5. 19:59
10/10 anonim válasza:
+8 fok volt, útközben pedig már -6 fok körül is volt a hőmérséklet, mire megérkeztem, akkor 0 fok körül volt.
Ide pont jó a sima téli. Nem kell útközben cserélgetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!