Mi a véleményetek (pro. Kontra), két autóról:alfa romeo 147, ford mondeo 2000-ig tehát a régebbi. Első sorban az érdekel, hogy mennyire költségesek, (alkatrész, fenntartás), mennyire megbizhatóak? és esetleg milyen vezetési élményt nyújtanak?
Mindkét autorol ezer kérdés van az oldalon...gondolom azokat végig olvastad mielőtt feltetted a kérdést.....
Igy elég röviden is válaszolni:az egyik szar a másik fos
5 évig használtam egy 147 1.6 TS-t egyetlen autóként, napi használatban, Budapesten. Amikor hozzámkerült 8 éves volt, amikor leváltottam 13. Azon túl, amit minden ilyen korú kocsiban meg kell csinálni komoly gondom nem volt vele, az olajat sajnos egy kicsit eszi a TS motor, erre figyelni kell, és a futómű kopóalkatrésznek számít, kb. 1-2 évente befigyel egy lengőkar, szilent, stabilizátor rúd csere. Apróság viszont volt vele dögivel a végére: a beltérben fogantyúk letörnek, gombok elrepednek, elektronikák hülyeséget csinálnak, izzók havonta kiégnek, kézifékbowdenek elszakadnak, stb.
Ha egy vele egykorú Toyotához vagy Suzukihoz hasonlítod, akkor valószínűleg több a probléma, de ha van kedved foglalkozni vele, akkor abszolút megéri. Viszont ha nincs hozzá kedved vagy időd, akkor 10 évnél idősebb Alfát nem javaslok. Persze ez csak ökölszabály, egy 7 éveset is le lehet rohasztani, meg egy 14 éveset is lehet top formában tartani, de akkor annak az árán is látszani fog.
Ettől függetlenül egy percig sem bántam a döntésem, hogy 147-est vettem, 25 évesen ideális autó volt, az alfás közösség páratlan, szóval végül az utódja is egy (5 éves) Alfa lett. :)
7 éve hajtok egy 96-os Mk2 1.8 benzint.
Futómű elég kényes, nem szereti a szar magyar utakat. Arra évente elmegy kb. 20.000Ft. (szilentek, kutyacsont)
Motorikusan viszont elképesztő tartós. Kimegy a világból is.
És benzineshez képest elképesztő nyomatékos. Nagyon szépen meg tud lódulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!