Milyenek az 1.2 CR TDI motorok?
ismerősöm kocsijában 1.6-os CR TDI van, nagyon rossz.
-5 fokban nem indul, ha el is indul olyan mintha az egyik henger később indulna be. Olajproblémái vannak, de előfordult h kiírta hogy kevés/nincs hűtővíz benne....
Egyik alkalommal utánatöltött (máig nem tudja hogy lett üres, ha nem volt kilyukadva, és utántöltés után megoldódott a gond), másik alkalommal pedig kilyukadt a hűtője...
Francia dízelmotorok (1.6hdi) lényegesen jobbak a cr tdi-nél
Nekem 1.6 CRTDI-m van és cáfolnám az előttem szólót: 163k km-en komolyabb baja nem jelentkezett.
A hidegindítással az idei január minusz húszában sem akadt gond, kettőstömegűnek nincs észrevehető baja, a DPF pedig még félig sincs telve.
3-as:
Érdekes, nálunk mindig baj van vele.
1x olajcsere után 1 héttel kivágta, hogy nincs olaj/kevés a motorban + nincs hűtővíz (ez 70k km-nél). Mind2-t utántöltöttük akk ment. 100k-nál már lyukadt a hűtő....
Hidegben a miénk, képtelen elindulni. 0 és -10 között még csak-csak nagy nehezen elindult, de azt is úgy, hogy remegett a kaszni, majd 20 mp-vel később "kisimult" a motor járása.
Szilveszterkor -28 fokban meg sem moccant, a francia hdi pedig pöccre indult.
Volt olyan olajcsere, hogy miután elhoztuk mondták, hogy "vigyük vissza, mert látnak a motoron 1-2 kivetnivalót, amit meg kellene javítani". Gariban csinálták...
Én saját tapasztalatom alapján nem ajánlom a cr tdi-t, a skodákat pedig messze kerüld el.
Érdemes megfontolnod egy újabb (értsd: 2012-től) francia autót. Manapság egyáltalán nem igaz hogy a franciák nem tudnak autót gyártani, nagyon is tudnak sőt megtanultak.
Mivel szilveszterkor csak az úgynevezett "franciasz@r" indult el -28 fokban a "tökéletes német CR TDI helyett", ráadásul az utóbbi motorral több gond volt 100k km alatt, mint a másikkal 150 alatt ezért nálam a németek kiestek, és franciák elvitték a show-t.
Írj privátot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!