Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen első autót ajánlotok?

Milyen első autót ajánlotok?

Figyelt kérdés
20 éves srác vagyok egy éve dolgozok. Munkába eddig egy 2004-es 1.3mas suzuki ignissel jártam ez volt a családi kocsi én tartottam fent 100%-ig de apám megszorult eladta. 400 ezrem van kocsivételre. 80-110km/h sebességnél járkálgatok napi 25-25km-ert megyek. Tetszenek a 3ajtós kissebb kocsik vw polo III nézegettem ami tetszett de nem tudom milyen motorral vagy hogy jó vétel lenne-e. Ötleteket szeretnék kapni.

2017. szept. 30. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Polo, Corsa , Fiesta, Swift, 1.2- 1.4 benzin
2017. szept. 30. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző jókat ír, én annyival kiegészíteném, hogy az a motorméret maradjon inkább szigorúan 1.4 liter. Nem fogyaszt többet, de kényelmesebb és biztonságosabb egy 1.2-hez képest is.
2017. szept. 30. 19:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A 3 ajtósat akkor fogod kezdeni bánni, ha esetleg mások is utaznának veled. Haverok, munkatársak, telekocsi, akármi. Volt 3 ajtós autóm, de azonkívül hogy jobban néz ki, semmit nem ad, sőt... Motor tekintetében te tudod, hogy mennyi pénzből élsz, mennyit szánsz az autóra, de minél kisebb motoros és teljesítményű annál kevesebb az adó és a biztosítás. A biztosítási díj csökkentésére további hasznos tipp, hogy pl apukád legyen a kocsi üzembentartója és az ő nevén legyen a bizti. Ezzel kb meg is felezted a költségét.

Ha kevésbé érdekelnek az adók (többet keresel/szánsz az autóra) akkor használhatóság szempontjából egy nagyobb motorral jobban jársz. A fogyasztás érdekes kérdés, gyakran előfordul, hogy a nagyobb motoros változat nem fogyaszt többet.

Fiestánál, Corsánál a rozsdára figyelj, nagyon tudnak pusztulni. A polo III jó vétel lehet, annyira nem rohad ha nem volt törött. 400 ezerért én nem konkrét típusokat néznék, hanem hogy melyik a legjobb állapotú. Esetleg egy működő klímát is elvárhatsz ennyiért.

2017. szept. 30. 23:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat sokat segítettetek. A 3ajtós dolgot átgondolom még egyszer. Az adó és biztositás dolognak utánna járok jobban hogy milyen különbségek is vannak egy évre. Köszi!
2017. okt. 1. 12:12
 5/5 Oliver38 ***** válasza:
Az előzők amiket írtak az teljesen jó, én is kiegészíteném valamivel, hogy egy autónál előjöhetnek váratlan hibák főleg ebben az árkategóriában tehát érdemesebb inkább 300-ezerig nézni autókat. és akkor még nem beszéltem a kötelező szervízről(olaj/vezérlés csere stb..) átírási költségek stb... egyébként ha esetleg szóba jöhet az 5 ajtós autó én mint "tuti tipp" javasolnám a B3-as audi 80-asokat régiek... de galvanizált a karosszériájuk ezért kiváló rozdsavédelemmel rendelkeznek.(azért a pótkerék helyét itt is érdemes megnézni) egyébként az 1.6os és 1.8-as karburátoros motorjaik egyszerüek és megbízhatóak.
2017. okt. 1. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!