Hengerfejes az autóm?
Figyelt kérdés
98-as Golf IV, 1.4 benzines. Eszi az olajat, amióta nálam van. Most kapaszkodj meg: 1000 km/LITER. 15 w40-nel töltöm újra! Elcsesztem. Azt mondták vegyem azt, mert egy adott helyen 900 ft-ért lehet kapni. Tehát megvettem a leggagyibbat és kb.4 hónapig ezt töltöttem. Egy haverom megjegyezte,hogy tönkre fogom tenni a motort és szerinte,ha ez lefogy töltsek rá egy középkategóriás minőségűt, így is tettem. Ezt most nem eszi olyan durván. Ellenben kb.fél éve elkezdte enni a vizet is a kocsi. A hűtő alatt 1-2 órás állás után keletkezik egy 10-15 cebtis tócsa. Fehéren füstöl, de nem mint a barom, hanem csak,amikor erőlködik (ami elég gyakori,mert kicsi a motor a kasztnihoz képest). Az olaj NEM habos, a víz NEM olajos. A motort nem érzem lomhábbnak, mint a vízfogyasztás előtt. Ja és a legfontosabb, indításkor sokszor előfordul, hogy nem indul be az összes henger! De ezt csak az első indításkor teszi. 1-2 perc várakozás , majd összeszedik magukat. Tegnap észrevettük, hogy a kipufogón a dob és a cső illesztésénél (nem tudom,hogy jól írtam-e, nézd el kérlek, nő vagyok) , tehát ott az illesztésnél egy baromi nagy repedés, ami miatt alacsony fordulaton zörgött az alja. Ezt azonnal meg is hegesztettük, a zörgés abba maradt. Lehet az olaj meg a víz fogyasztás a kipufogó töröttsége miatt volt, vagy tuti hengerfejes? Ha hengerfejes ,akkor mi tévő legyek? Nagyon ragaszkodom a kisautómhoz, nem szeretném eladni, inkább veszek bele egy új blokkot :( köszönöm2017. szept. 28. 06:59
11/14 Tomcatters válasza:
Korai 1 szerias vvt-i nel mint kiderult kesobb tipushiba.... :/ amit 2005 utani modellekbe javitottak. Alulmereteztek az olaj lehuzogyurut es a furatokat, gyuruzni kellene a javitott 2005 utanira ami 1:1ben ramegy Masik kocsim accord az 1mm nem eszik cseretol csereig Nem foglalkozom mar vele utantoltok , azt kesz , legalabb frissul az olaj ket csere kozott XDD
12/14 anonim válasza:
Ha hengerfejes az autó akkor kartergáz keletkezik. Azt úgy tudod megnézni, hogy járó motor közben letekered az olajsapkát és gőzöl mint egy mozdony. Ha jobban eszi egy autó az olajat akkor nem cseszed el azzal, ha sűrűbb olajra cseréled, de nem egyből a legsűrűbbel! Pánikodban ott cseszted el, hogy ráöntöttél egy másik olajat. Ha nem olyan olaj kerül bele mint ami előtte volt akkor cserélünk és nem ráöntünk. Ettől független még azért befog indulni az autód és nem fog megállni útközben. Figyelj oda mit csinálsz.
13/14 anonim válasza:
"Ellenben kb.fél éve elkezdte enni a vizet is a kocsi." vesd össze "A hűtő alatt 1-2 órás állás után keletkezik egy 10-15 cebtis tócsa."
Próbáltad már megtalálni, hol folyik el a víz és azt javítani? Ezután is eszi a vizet? Ha nem forralja, nem olajos akkor nem hengerfejes
14/14 anonim válasza:
Nem vagyok szakmabeli, és soha nem is hittem magamról, hogy értek az autókhoz. Mindazonáltal 40 éves autós múlttal a hátam mögött az a meglátásom, hogy nem hengerfejes a kocsid, hanem a korából adódó apróbb hibák jönnek elő rajta. A víz is pl valószínűleg az elöregedett csövekből csöpög valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!